De la 1 iulie se scumpesc apa și canalizarea. Cu aproximativ 15%

apa

Tarifele Aquatim pentru serviciile de alimentare cu apă și canalizare prestate vor crește de la 1 iulie în toată aria de operare. Noul preț are aviz de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărie Comunală. Majorarea este una dintre condițiile accesării de fonduri europene.

Abonații Aquatim plătesc, în acest moment, 4,35 lei / mc la alimentarea cu apă și 4,38 lei / mc în ceea ce privește canalizarea. La aceste tarife se adaugă 9%, cota de TVA. Compania anunță că, de la 1 iulie, prețurile vor fi de 5,30 lei / mc, pentru apă, respectiv 5,33 lei / mc, pentru canalizare. Se adaugă, de asemenea, TVA-ul legal.

„Majorarea tarifelor reprezintă una din condiționalitățile impuse de UE pentru realizarea investițiilor finanțate prin Fondul de Coeziune, în sumă de aproximativ 240 milioane de euro, derulate în prezent de Aquatim SA. Datorită acestui amplu proiect de investiții din fonduri europene, judeţul Timiş va beneficia de 22 stații de tratare a apei, 483 km de conducte de alimentare cu apă, 6 stații de epurare, 412 km de rețele de canalizare, o linie de valorificare energetică a nămolului de epurare și un sistem SCADA regional, de control și monitorizare automată a proceselor. 75% din banii destinați investițiilor sunt nerambursabili”, transmite compania.

Majorarea este în conformitate cu prevederile din strategia de tarifare pentru serviciile de apă și de canalizare din Contractul de Delegare încheiat între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Apă-Canal Timiș și Aquatim SA și cu planul anual de evoluție al tarifelor pentru perioada 2018-2023. Strategia tarifară a fost aprobată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș și cuprinde pentru anul 2022 o creștere în termeni reali de 15%.

După aplicarea majorării, Aquatim va avea, în continuare, unul din cele mai mici preţuri la serviciile de apă și canalizare din România.

About Post Author