Dar din dar se clădește speranța. Asociația Acasă în Banat a adus bucurie în peste 200 de case / FOTO

acasă în banat

Dar din dar se face rai. E o vorbă veche, care se adeverește de fiecare dată când oamenii buni pun mână de la mână. Peste 200 de familii din Timiș și Caraș-Severin vor avea sărbători mai liniștite, după ce au primit pachete cu alimente de la voluntarii Asociației Acasă în Banat.

În Săptămâna Mare, voluntarii Asociației Acasă în Banat au adus un strop de bucurie în casele unor familii mai puțin norocoase din județele Timiș și Caraș Severin. În câteva zile, campania „Dar din dar” a adunat aproximativ patru tone de alimente și produse de igienă. Toate, donații din partea unor persoane fizice, dar și a unor firme.

S-au bucurat de aceste lucruri 210 familii din 40 de localități. Oamenii au primit produse de bază, conserve, dulciuri și produse de igienă, săpun, detergenți. De asemenea, a fost pregătită o masă caldă pentru persoanele găzduite în Azilul de noapte Pater Jordan din Timișoara.

O rază de speranță peste sute de familii necăjite

„Pentru noi a fost uimitor să ajungem în localități sunt oameni care trăiesc în condiții de evul mediu. Am găsit oameni bătrâni care ne-au întâmpinat plângând pentru că nu mai aveau bani de mâncare, părinți disperați că au rămas în perioada asta fără loc de muncă și nu mai au ce pune pe masa copiilor. Împreună cu toți cei care ne-au susținut le-am adus o rază de speranță”, spune Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Dar din Dar este o campanie a Asociației Acasă în Banat pentru susținerea familiilor defavorizate, aflate într-o situație extrem de dificilă și accentuată de pandemia generată de virusul SARS-CoV-2. Foarte multe persoane au intrat în șomaj, le-au scăzut veniturile sau nu au pe nimeni care să le dea o mână de ajutor. Campania este susținută financiar de Fundația Comunitară Timișoara și Alergotura, dar și din donații făcute de societăți comerciale și persoane private.

Cei care vor să ajute și mai departe pot face donații în contul Asociației în Banat, menționând numele campaniei: Dar din Dar.
Donații în LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801
Donații în EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801
SWIFT/BIC: BTRLRO22
PayPal: acasainbanat@gmail.com

About Post Author