Dăncilă e într-o poziție care nu e comodă. Șefa OFSD Timiș încearcă să explice gafele premierului

viorica dăncilă

Devenită celebră pentru gafele comise în aproape doi ani de când este premier, Viorica Dăncilă are o scuză. Cel puțin așa susține consilierul județean PSD Romanița Jumanca, potrivit căreia Dăncilă are…emoții. Altfel, premierul are acea „eleganță de care politica românească are nevoie”.

Organizația Femeilor PSD Timiș este trup și suflet alături de Viorica Dăncilă, „prezidențiabilul” social-democrat. E alegerea cea mai bună pentru Palatul Cotroceni, iar Romanița Jumanca, președintele OFSD Timiș, explică și de ce. „Viorica Dăncilă este alegerea mea, este alegerea organizației femeilor din PSD Timiș ca președinte pentru țara în care vreau să trăiesc (…) Ar fi fost alegerea mea și dacă nu aș fi făcut parte din PSD. Aș fi votat cu Viorica Dăncilă cu aceeași convingere, pentru că are un mesaj care îndeamnă la unitate și respect într-un spațiu politic dezbinat de ură. Viorica Dăncilă reprezintă un echilibru în politică”, spune consilierul județean. Potrivit acesteia, premierul devenit celebru pentru exprimarea stângace și comportamentul slugarnic în fața fostului lider PSD Liviu Dragnea „are o eleganță de care politica românească are nevoie”.

Dăncilă are trac în fața camerei

Întrebată cum comentează totuși formulările nefericite și greșelile gramaticale ale premierului, Jumanca, asistent universitar, a găsit o explicație. „Doamna Dăncilă se regăsește într-o poziție în care și noi dacă ne-am regăsi nu ar fi grozav de comod. Emoțiile, atunci când ești într-o asemenea poziție, există. Chiar atunci când, suntem în fața dumneavoastră, cu aparatul de filmat intervievându-ne, una este off the record și alta este în fața camerelor”, a declarat aceasta.

„Perle” ale premierului Dăncilă

  • Orice om îi este teamă de o plângere penală.
  • Putem spune, pe scurt, că reducem democrația… ăăăă… birocrația.
  • Această dezinformare este, pur și simplu, o minciună.
  • Majorările de prețuri s-au diminuat.
  • Dorim să ne anexăm pe prevenție.
  • Calamitățile au provocat atâtea dezastre. Avem probleme create datorită intemperiilor vremii.
  • Femeia jandarm a fost bătută cu bestialitate de protestanți.
  • Faceți un exercițiu de imagine și puneți-vă în locul meu.

Viorica Dăncilă este premier din ianuarie 2017. Nu mai departe de joi, 3 octombrie, invitată la un post de televiziune, ea a continuat „festivalul” de exprimări… să le spunem emotive! „Sunt un om care sunt foarte corectă”, a spus Dăncilă, la un moment dat, și a completat ulterior: „Dincolo de ceea ce vrem să facem, important este la ce soluții ajungem”.

About Post Author