Dacica 3D. Lumea antică descoperită prin realitatea virtuală

dacica 3d

Descoperiți istoria locală altfel decât vă așteptați. VReau la muzeu. Dacica3D este un proiect al Muzeului Național al Banatului și al Muzeului Județean de Istorie și Artă din Zalău, care vă propune o experiență inedită în lumea antică.

Programul ”VReau la muzeu” presupune colaborarea cu mai multe muzee din țară, unde sunt expuse modele 3D ale bunurilor culturale aparținând colecțiilor muzeelor participante. Prima expoziție are ca temă civilizația dacică. Realizate de specialiștii Muzeului Național al Banatului, modelele 3D ale artefactelor dacice sunt expuse într-o sală recreată printr-o aplicație de realitate virtuală, oferind o experiență imersivă și interactivă. Vizitatorul are posibilitatea să „intre” virtual în această sală unde poate interacționa cu piesele expuse. De exemplu, le poate apropia pentru a vedea anumite detalii decorative sau de realizare.

În 19 noiembrie, cu ocazia vernisajului, vizitatorii pot trăi experiența unui tur virtual 3D al Castrului roman de la Porolissum sau pot face o plimbare cu trăsura prin centrul Zalăului de la începutul secolului XX.

Vernisajul expoziției de realitate virtuală Dacica 3D are loc vineri, 19 noiembrie, de la ora ora 12, în mansard B1 a Bastionului Theresia. Expoziția poate fi vizitată în perioada noiembrie-decembrie 2021. Prețul unui bilet este de 5 lei. Accesul se face pe baza certificatului verde care atestă vaccinarea anti-COVID19 sau trecerea prin boală, în limita a 50 de locuri.

About Post Author