Dacă e weekend, e plin de șoferi băuți, drogați și… grăbiți / FOTO

șoferi

sursa foto: IPJ Timiș

Nu mai puțin de 14 șoferi au rămas fără permise sâmbătă, pentru că s-au urcat băuți la volan. Aproape 400 de amenzi au fost date în timpul raziei, mai bine de jumătate pentru vitezomani.

În Timiș a avut loc sâmbătă o razie cu efective mărite, în sistem integrat poliție rutieră – ordine publică, sub coordonarea Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean. Polițiștii au fost la datorie pe principalele șosele și au controlat 530 de autovehicule. Ei au legitimat 585 de persoane, au efectuat 325 de testări cu aparatul etilotest și 28 cu aparatul drugtest.

„În urma activităților efectuate au fost aplicate 392 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor rutiere, în valoare de 166.435 de lei. Dintre acestea, 210 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză”, transmite IPJ Timiș.

Au fos reținute, cu această ocazie 34 de permise de conducere, din care 15 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză și 14 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. Polițiștii au constatat, de asemenea, 14 infracțiuni la regimul rutier: 6 pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, 4 pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive și 4 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

În Timișoara au fost prinși, de exemplu, patru șoferi drogați. În urma testării au rezultat valori pozitive la canabis și amfetamină.

About Post Author