Curs de stat corect la computer, pentru angajații Spitalului CFR

sursa foto: Unsplash / Julien Tromeur

Curs inedit la Spitalul Clinic CF Timișoara. Angajații, personal medical și auxiliar deopotrivă, au fost instruiți cum să aibă o postură corectă la locul de muncă, pentru a evita dezvoltarea unor boli ale coloanei.

Potrivit statisticilor, peste 40% dintre angajații din România acuză dureri de spate cauzate de poziția de lucru la locul de muncă. Un sfert se plâng de dureri musculare la nivelul spatelui, gâtului, umerilor și brațelor. Rezultatul? Număr ridicat de zile de concediu medical, din cauza durerilor puternice de la nivelul coloanei vertebrale și lombare.

Angajații Spitalului Clinic CF Timișoara au participat la un curs în care au fost învățați ce trebuie să facă pentru a avea o postură corectă la locul de muncă, pentru a evita dezvoltarea unor boli ale coloanei. Acesta a fost susținut de dr. Flavius Cioca, specialist în Medicina Muncii.

„Toți am învățat, la un moment dat, în școală, poziția corectă de stat la birou sau la masă, am învățat cum trebuie aranjat mobilierul în funcție de geam, de lumina naturală sau despre cum trebuie să te poziționezi față de monitorul calculatorului. Am constatat că patologia coloanei vertebrale este destul de frecventă, mai ales la persoanele care au o activitate ce implică o perioadă îndelungată de timp de stat la birou. Asta se aplică, în primul rând, personalului administrativ din unitățile sanitare, dar și medicilor care petrec destul de multă vreme la birou, în fața calculatorului”, explică dr. Cioca.

La cursul care s-a ținut în Amfiteatrul Spitalului Clinic CF Timișoara au participat aproape 100 de medici, asistente, dar și personal auxiliar. Timp de o oră, participanților le-au fost prezentate posturile corecte la locul de muncă, ce boli pot provoca pozițiile vicioase, dar li s-a explicat și ce trebuie făcut pentru îmbunătățirea spațiului de lucru.

About Post Author