Cum va fi Timișoara în 2040. Future Summit Timișoara, întâlnire despre viitor

future summit

UVT va găzdui, în 23 martie, evenimentul Future Summit Timișoara. Acesta își propune să aducă împreună tineri lideri, aleși locali și funcționari publici, antreprenori, investitori și oameni de cultură, care să regândească viitorul orașului.

Future Summit Timișoara se va desfășura la Universitatea de Vest, în două părți. Prima parte va fi o conferință pe teme de viitor și tehnologie. Cea de-a doua parte adună un grup de lucru moderat în metodologie de city foresight în care participanții colaborează pentru a identifica provocări, oportunități, precum și scenarii de dezvoltare pentru viitorul orașului.

„În contextul implicării UVT în viața comunității locale, suntem onorați să găzduim un eveniment aparte, Future Summit Timișoara 2023. Vă invităm la o întâlnire specială, în care oameni valoroși și idei creatoare vor proiecta scenariile dezvoltării comunității prin tehnologiile viitorului”, spune rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

Conferința va avea loc între orele 10 și 12.30, în amfiteatrul A01, începând de la ora 10. Înscrierea se face la acest link, iar accesul este gratuit și deschis publicului.

Agenda conferinței

  • orele 10 – 10,15 – Intro (Ciprian Stănescu, Președinte, Social Innovation Solutions)
  • orele 10,15 – 10,45 – Viitorul muncii și al competențelor (Mihai Zânt, International Coach & Trainer | Managing Partner, HUMANISTIC)
  • orele 10,45 – 11,15 – Noile tehnologii în viitorul mobilității (Andrei Son, Country Innovation Manager, Continental Automotive Romania)
  • orele 11,15 – 11,45: Panel – Timișoara, oraș sustenabil și pregătit de viitor (Valentin Mureșan, consilier personal al primarului pentru Digitalizare și Smartcity | Sorina Voiculescu, conferențiar universitar, UCT | Roxana Grancea, Team Lead, Atos IT Solutions and Services)
  • orele 11,45 – 12,15 – Sesiune de co-creare despre viitor cu participanții
  • orele 12,15 – 12,30 – Încheiere (Ciprian Stănescu, Președinte, Social Innovation Solutions)

În a doua parte a zilei, în cadrul evenimentului va avea loc un grup de lucru care va reuni 20 dintre stakeholderii importanți ai orașului într-o conversație closed-doors despre viitorul orașului. Accesul se face pe bază de invitație. Persoanele interesate pot solicita prin e-mail.

Evenimentul face parte din Future Summit 2023, cea mai mare conferință despre tendințe ale viitorului și despre sustenabilitate din România. Future Summit a adus împreună peste 1.500 de antreprenori, inovatori sociali și policy makers din 50 țări, în conversații privind viitorul, inovația și sustenabilitatea.

În 2023, Future Summit se extinde în opt orașe din țară și din afara ei, cu sesiuni în Timișoara, Brașov, Constanța, București, Iași, Atena, Sofia, și Belgrad. Evenimentul principal va avea loc în București, pe 18 mai.

About Post Author