Cum sunt cinstiți eroii Timișoarei: cu panseluțe, dale sparte și mașini parcate în cimitir / FOTO

cimitirul eroilor

Punem panseluțe, dar lăsăm dezastru în urmă. În plus, transformăm în parcare platoul din fața Flăcării Eterne dedicate eroilor Revoluției din 1989. Se întâmplă în Cimitirul Eroilor, unde apropierea celor 30 de ani la momentul care a schimbat soarta României nu se simte.

În urmă cu aproximativ o lună și jumătate, Corneliu Vaida sesiza, la primărie, starea deloc onorabilă în care se află Cimitirul Eroilor. Asta, după ce Flacăra Eternă oricum era stinsă, din cauza datoriilor către furnizorul de gaz și a lipsei reviziei tehnice. „Am sesizat mizeria, faptul că flacăra e stinsă, că e plin de buruieni, că dalele sunt majoritatea sparte”, spune Vaida. Reacțiile au venit atât din partea consilierului local PNL Lucian Căldăraru, cât și din partea primarului Nicolae Robu.

Robu: Sunt indignat

„Mi-a trimis un mesaj prin Whatsapp, în care mi-a scris, citez: «Domnule Vaida, vă împărtășesc total indignarea. Mai corect spus, sunt la fel de indignat ca dv de ceea ce s-a întâmplat la Cimitirul Eroilor! Era vorba despre mai puțin de 6.000 lei, vă dați seama că aveam atâția bani, deci nu lipsa banilor a fost problema. Eu suspectez un sabotaj, dar nu exclud nici prostia drept cauză. Mă voi lămuri zilele următoare. Regret enorm că s-a putut întâmpla așa o impietate, dar se pare că ticăloșia și prostia nu au limite!»”, ne-a declarat Corneliu Vaida.

Nu a început nicio renovare

El s-a și întâlnit ulterior cu primarul Nicolae Robu, iar acesta ar fi promis că va da de urgență dispoziție ca întreg complexul memorial să fie refăcut. Vaida spune acum că, din postura de „Toma Necredinciosul”, a trecut să vadă ce s-a rezolvat din promisiunile făcute. „Încă de la intrarea în cimitir se pot constata două lucruri: Horticola SA și-a făcut treaba și a plantat pansele în spațiile verzi, iar niște nesimțiți au transformat platoul monumentului în parcare. Apropiindu-mă, constat că nu s-a demarat nici o lucrare de renovare, dalele fiind și mai sparte și mai murdare – fiindcă plantatorii de flori nu fac și curățenie după ce «panselează»”, a postat revoluționarul, pe Facebook. Corneliu Vaida este și mai sceptic în ceea ce privește viitorul. „S-a pierdut o perioadă cu vreme optimă pentru renovare – oare cu ce scuză? – și parcă văd că de acum încolo, nu se va renova din cauza vremii”, conchide acesta.

About Post Author