Cum să faci mai prietenos mersul pe bicicletă. Ai idei, primești și bani pentru ele

piste de biciclete

foto: arhivă, pista spre Serbia

Ai o idee despre cum să faci mersul pe bicicletă mai atractiv? Poți obține bani ca s-o pui în practică. RO Bike Valley oferă granturi care pot ajuta la dezvoltarea comunității pe două roți în vestul României.

Fundația Comunitară Timișoara și Decathlon lansează fondul RO Bike Valley, un fond de finanțare pe termen lung pentru promovarea mersului pe bicicletă în județele Timiș și Caraș-Severin. Pot beneficia de acești bani organizațiile non-guvernamentale, școlile și liceele, dar și grupuri de inițiativă cetățenești. Practic, oricine vrea să promoveze mersul pe bicicletă poate transmite o propunere AICI.

„Ne dorim să încurajăm organizațiile și grupurile de inițiativă din Timiș și Caraș-Severin să ajute la educația copiilor și tinerilor, dar și să caute soluții pentru a face din orașul lor unul activ și prietenos cu mediul înconjurător. Pe termen mediu și lung, vestul țării poate deveni un model”, spune Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundației Comunitare Timișoara.

„Am ales să lansăm acest fond de finanțare în vestul țării deoarece RO Bike Valley este deja parte din Timișoara. Aici își are sediul una dintre cele mai extinse și moderne unități de producție pentru biciclete, care va începe producția la sfârșitul acestui an, urmând să producă 1,5 milioane de biciclete pe an. Ne dorim să încurajăm comunitatea locală să dezvolte educația, inovația și mersul pe bicicletă”, afirmă, la rândul lui, Raul Buzgar, Production Country Leader Decathlon România.

Până la 15.000 de lei

Solicitanții vor completa o scrisoare de intenție prin care își vor descrie ideea pe care doresc să o pună în aplicare. Cei selectați vor pregăti și completa cererea de finanțare până în 30 noiembrie. Proiectele vor putea fi implementate începând cu 1 decembrie. Finanțarea este nerambursabilă în proporție de 100% și va fi acordată sub formă de microgranturi (maximum 5.000 lei), granturi medii (maximum 15.000 lei) sau granturi mari (peste 15.000 lei, destinate programelor strategice pentru dezvoltarea mișcării RO Bike Valley).

Valoarea totală a Fondului RO Bike Valley – ediția 1 este de aproximativ 247.000 lei. Mai multe detalii despre acordarea granturilor și mecanismele de finanțare puteți afla pe www.robikevalley.ro și pe www.fundatiacomunitaratimisoara.ro.

About Post Author