Cum faci mai atractive orele online. Curs pentru profesori, la UVT

Profesorii din învățământul preuniversitare se pot înscrie la o nouă serie a unui program care îi învață ce și cum despre predarea online. E al treilea organizat de UVT, primele două fiind desfășurate anul trecut.

Se deschid înscrierile pentru o nouă serie a unui program de studii postuniversitare adaptat acestei perioade. Este vorba despre „Resurse educaționale și digitale pentru instruire online”, pentru cadrele didactice din mediul preuniversitar. Sesiunea de admitere se va desfășura online, în perioada 25 martie – 5 aprilie.

Cursanții vor dobândi cunoștințele necesare utilizării eficiente a resurselor și instrumentelor digitale în activitățile de predare-învățare și își vor perfecționa abilitățile de comunicare și de colaborare. Este a treia serie a acestui program de studii postuniversitare, după cele din iunie-iulie 2020, respectiv octombrie-noiembrie 2020).

Până acum, au parcurs acest program 130 de profesori din 25 de județe, aproape jumătate dintre ei din învățământul liceal. Cursul durează opt săptămâni și se va desfășura exclusiv online. Programul de studii este înscris în Registrul Național al Programelor Postuniversitare (RNPP), având o durată de 100 ore activități didactice și un număr total de 10 credite ECTS.

Cursul „Resurse educaționale și digitale pentru instruire online” începe efectiv în 19 aprilie. Informații suplimentare se găsesc aici.