Cu tigaia la prefectură. Cei din HoReCa au predat „armele” în fața carantinei / FOTO

Zeci de angajați din HoReCa din Timișoara au protestat, vineri dimineață, într-un mod inedit, în fața Prefecturii Timiș. Oamenii se tem că va fi prelungită carantina și vor ajunge în situația de a nu-și mai putea salva afacerile.

horeca

Farfurii, tigăi, cești de cafea, răzătoare și shakere. Asta au lăsat, vineri dimineață, pe treptele de la intrarea în Palatul Administrativ, proprietarii de restaurante și cafenele și angajații lor. E modul lor de a protesta al sectorului HoReCa față de măsurile de carantinare a Timișoarei, aflate în vigoare de două săptămâni și care, foarte probabil, vor fi prelungite.

„E o formă pașnică de protest, fără să ne adunăm și fără scandam. Practic, am predat «armele» cu care am fi putut să ne apărăm, dacă nu am fi fost obligați să închidem tot, inclusiv terasele”, spunea unul dintre protestatari. „Am venit să le mulțumim domnilor care ne-au carantinat, pentru că ne-au ajutat să intrăm în moarte clinică. Suntem, la pământ, oamenii sunt în șomaj tehnic, nu cred că poate trăi cineva din 900 de lei pe lună”, a spus un alt reprezentant al HoReCa.

Timișoara și comunele Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc și Moșnița Nouă sunt în carantină până în 22 martie. După ultimele raportări oficiale, cele de joi, în Timișoara, rata de infectare este de 8,15 / 1.000 de locuitori, în Giroc – 10,62, în Moșnița – 11,9, în Ghiroda – 8,67, iar în Dumbrăvița – 7,47.

Citește și: Opriți carantina inutilă! Apel către CJSU, semnat de 4.000 de oameni

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență ar trebui să se reunească cel târziu până duminică, pentru a decide o eventuală prelungire a carantinei. De altfel, aceasta a fost anunțată, voalat, și de șeful DSU, Raed Arafat, care spunea că „dacă începem acum, este posibil să iasă Timișoara de sub carantină în scurt timp, în 14 zile, hai să zicem 21 de zile”. Când a intrat în carantină, Timișoara avea o rată de infectare de 7,49 / 1.000 de locuitori.

About Post Author