Cristian Ghinea, „ministrul USRPLUS”, vine la Timișoara să anunțe proiecte din PNRR

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene vine la Timișoara, pentru „întâlniri de lucru și discuții privind derularea proiectelor pe fonduri europene și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”. Cristian Ghinea merge pe Calea Bogdăneștilor, să vadă unde va fi construită o nouă maternitate și unde se lucrează la liniile de tramvai.

cristian ghinea

„Ministrul USRPLUS al Investițiilor și Proiectelor Europene” ajunge vineri, 23 iulie, la Timișoara. Cristian Ghinea va avea, așa cum anunță USRPLUS Timiș, „întâlniri de lucru și discuții privind derularea proiectelor pe fonduri europene și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”.

Ghinea merge la Primăria Timișoara și apoi iese pe teren. „Va vizita locația viitoarei maternități, ce va fi construită prin PNRR, și șantierul pentru reabilitarea liniilor de tramvai și pentru regenerarea urbană a zonei Bogdăneștilor, proiect în execuție pe Programul Operațional Regional. Ministrul USRPLUS va fi însoțit de către primarul Timișoarei și președintele USRPLUS Timiș, Dominic Fritz, viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău și vicepreședintele Consiliului Județean, Cristian Moș”, transmite un comunicat de la partid.

Cei patru demnitari ai USRPLUS vor anunța „proiectele finanțabile prin PNRR, atât pentru Timișoara, cât și pentru județul Timiș”. Programul Național de Reziliență și Redresare prezentat de România la Bruxelles va fi aprobat la începutul lunii septembrie. Primii bani ar putea veni la începutul anului 2022, după cum a anunțat vicepremierul Dan Barna.

Potrivit declarațiilor făcute deja de Dominic Fritz, Primăria Timișoara ar vrea 250 de milioane de euro prin Programul Național de Redresare și Reziliență, prin 24 de proiecte. Singurul nominalizat însă ca atare este Traseul Revoluției din 1989, pentru care suma prevăzută ar fi de 4,5 milioane de euro.