15 ianuarie 2021

Covid în Timiș: Aproape 200 de internați, se pregătesc două noi zone roșii

rata de infectare

Record negativ de infectări în județul Timiș, cu 175 de cazuri noi de Covid. Sunt aproape 200 de persoane internate, iar Spitalul „Victor Babeș” este plin. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost din nou la spital. De săptămâna viitoare, în Timișoara vor fi disponibile peste 100 de paturi suplimentare pentru pacienții cu coronavirus.

Timișul are 175 de cazuri noi de Covid în ultimele 24 de ore. Peste 100 sunt înregistrate numai în Timișoara. A crescut și numărul de internați, astfel că în spitalele timișene sunt 191 de pacienți infectați cu coronavirus. Spitalul „Victor Babeș” nu mai are, practic, locuri.

„Internați aici sunt 133 pacienți. Încercăm să mărim capacitatea cu Institutul Cardiovascular, secția de recuperare, sunt 48 de paturi acolo. Voi merge și la Spitalul Județean, să văd și capacitatea spitalului județean, care poate suplini la un moment dat, poate o terapie intermediară, dacă nu terapie intensivă, și numărul de locuri ca și adresabilitate, patologia non-Covid”, a declarat, joi, la Timișoara, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Două noi zone roșii

Pentru a se putea face față numărului mare de pacienți estimat în perioada următoare, în Timișoara vor fi create și două noi zone roșii. Una va fi la Spitalul Județean, cealaltă este la Clinica ASCAR.

„Mai avem doar câteva locuri libere care, în dinamica în care ne aflăm, se ocupă de la oră la oră. Sperăm că de astăzi sau cel târziu de mâine să ne vină în ajutor Spitalul Județean, cu acel corp de zonă roșie. Am discutat cu domnul ministru ca, de săptămâna viitoare, să fim operaționali în noua zonă externă de la Institutul de Boli Cardiovasculare, zona de recuperare cardio-vasculară pe care s-o facem ca secție exterioară a Spitalului «Victor Babeș». Sperăm ca în câteva zile să creștem capacitatea de a interna cu vreo 100 – 110 paturi, jumătate dintre ele prevăzute cu oxigen”, explică dr. Cristian Oancea, directorul e la „Babeș”.

În Timiș sunt active 11 focare de coronavirus, cu aproape 300 de bolnavi. Ultimele două sunt la Spitalul Județean, respectiv la Spitalul de Psihiatrie din Jebel. La Penitenciarul Timișoara sunt deja aproape 60 de cazuri și încă nu s-a terminat testarea persoanelor private de libertate și a angajaților. Rata de infectare la mia de locuitori, la nivelul județului, era 1,68.

1 thought on “Covid în Timiș: Aproape 200 de internați, se pregătesc două noi zone roșii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: