Corul Avocaților, concert caritabil pentru orga din Domul Romano-Catolic

Corul Avocaților

Orga Domului Catolic din Piața Unirii

Duminică, 28 mai, la ora 12, Biserica Sf. Ecaterina (str. Bolyai Janos 4) va găzdui un concert caritabil susținut de Corul Avocaților din Baroul Timiș. Donațiile vor merge către renovarea orgii din Domul Romano-Catolic.

Corul Avocaților din Baroul Timiș este dirijat de Mihaela-Codruța Niculescu. Corul și soliștii Maria Istrate, Claudia Azgur și Paul Ciucur vor fi acompaniați de organistul Laura Leontiuc.

„Concertăm de această dată pentru un scop deosebit, într-un loc deosebit. Biserica Sf. Ecaterina ne oferă un cadru primitor și sper să strângem o sumă cât mai mare pentru a sprijini restaurarea orgii din Domul Romano-Catolic, un instrument vechi și extrem de valoros pentru întregul oraș”, spune Paul Ciucur, inițiatorul proiectului Corul Avocaților.

Organizatorii Concertului Primăverii sunt Asociația Sunetul Legii și Episcopia Romano-Catolică de Timișoara. Intrarea este liberă, iar donațiile se vor putea face în timpul concertului sau în contul bancar în lei RO23BTRL03601205246834XX deschis la Banca Transilvania Timișoara, beneficiar Episcopia Romano-Catolică.

Orga Domului a fost construită în 1908 de firma timișoreană Wegenstein și a fost donată lăcașului de cult de episcopul diecezan Alexander Dessewffy. Ea figurează în registrul producătorului cu „opus 100” și are 48 de registre, dispuse pe trei manuale și pedalier, cu peste 3.000 de tuburi sonore. Este cea mai mare orgă din Banat și a fost renovată ultima dată la începutul anilor ‘90.

About Post Author