7 iulie 2020

Coronavirus, Timișoara. Robu solicită închiderea sălilor de sport și mese la terase la doi metri distanță.

terase

Primarul Nicolae Robu face recomandări pentru proprietarii de săli de sport, restaurante, baruri și terase. El vrea ca mesele să fie așezate la cel puțin doi metri distanță. Localurile și cluburile din Timișoara au început oricum să se închidă. UPDATE: Se închid sălile de sport și de yoga.

Sâmbătă dimineață, la Timișoara erau internați 18 pacienți infectați cu noul coronavirus. Șapte dintre ei sunt din Timiș, restul provenind din alte județe. Până acum, strict din Timiș au fost 12 bolnavi, din care cinci s-au vindecat. Al șaselea vindecat la Spitalul „Victor Babeș” era din județul Hunedoara. Starea celor internați este bună. În România sunt confirmate 97 de infecții cu noul coronavirus, ceea ce înseamnă că România se pregătește să intre în scenariul 3 pregătit de autorități. Acesta include mai multe restricții și proceduri noi pentru spitale.

Tot sâmbătă dimineață, Nicolae Robu a scris pe Facebook, pentru a-și liniști prietenii virtuali. Edilul spune că situația nu este foarte gravă și îi îndeamnă pe oameni să respecte deciziile autorităților. „Vă spun doar că 6 din cei 7 timișoreni infectați la ora actuală provin din carantină. Și haideți să ne întrebăm: ce s-ar fi întâmplat dacă ei n-ar fi fost carantinați, ci lăsați în voie, la viața obișnuită?! Răspunsul e cutremurător, evident! Am fi avut, probabil, zeci de contaminați, care ar fi contaminat la rândul lor, cumulat, alți peste o sută și tot așa! Procedând, însă, corect, responsabil, avem 6 contaminați (al 7-lea nu provine din carantină)”, spune acesta.

Mese la cel puțin doi metri

Robu le cere proprietarilor de săli de sport și unități de alimentație publică să ia măsuri suplimentare. Primele ar trebui să se închidă, iar barurile și restaurantele ar trebui să facă unele mutări. „Adaug (…) solicitarea de încetare a activităților în sălile de sport de întreținere și pe aceea ca în restaurante, baruri și la terase, distanța dintre mese să fie făcută de cel puțin 2 m. Menționăm că dacă numărul de infectați va crește, se va lua în discuție și închiderea acestor unități. Încă o dată, fac apel la calm, dar totodată la responsabilitate”, a mai notat primarul. Deja unii proprietari de baruri, restaurante și cluburi au decis să ia o pauză, să nu riște nimic și să închidă.

Nicolae Robu le cere timișorenilor să fie atenți pe unde circulă și cu cine se întâlnesc. „Vă cer celor care, dimpotrivă, nu vă încadrați în nicio categorie de risc, ținând seamă de locurile pe unde ați fost în ultimele săptămâni și de companiile pe care le-ați avut, să fiți prudenți, să evitați orice contacte cu persoane din prima categorie. Împreună, cu înțelepciune, putem depăși momentele grele prin care trecem și o putem face cu suferințe minime!”, a conchis acesta.

UPDATE

Noi restricții la Timișoara, luate de Comitetul local pentru situații de urgență. Nu există încă un comunicat oficial, dar primarul Nicolae Robu a făcut anunțul pe Facebook. Astfel, „se închid sălile de sport de întreținere, se sistează cursurile de orice fel (dans, balet, limbi străine etc.), se sistează activitățile în grup de yoga și se impune ca în restaurante, baruri și la terase distanța dintre mese să fie de cel puțin doi metri”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: