30 martie 2020

Coronavirus: 260 de cazuri în România. În Timiș, niciun nou pacient

coronavirus

A doua raportare a zilei de 18 martie arată că în România sunt 260 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Sunt 14 mai mult decât dimineață, iar jumătate sunt din București. În Timiș nu există niciun caz nou.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în România au fost confirmate 260 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. De la ultima informare, au fost confirmate 14 cazuri noi, după cum urmează: 7 în București, 3 în Brașov, 2 în Constanța, câte unul în Maramureș și Dolj. „Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 2 ani și 57 de ani”, transmite GCS.

Sunt în carantină instituționalizată 3.510 persoane. Alte 26.545 persoane sunt în izolare la domiciliu. GCS susține că, la nivel național, au fost prelucrate 4.670 de teste. Dintre acestea, 4.410 au fost cu rezultat negativ. „În stocul unităților sanitare care realizează diagnosticarea se află în acest moment 3.746 teste de diagnosticare moleculară (Real Time PCR). SC Unifarm SA achiziționează și distribuie în permanență către unitățile sanitare, pe bază de comandă, teste de diagnostic”, mai spun cei de la GCS.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 51 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Au fost date amenzi de peste 1,8 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: