Copiii din mai multe școli din Timișoara vor merge la ore după-amiază

colegiul bănățean

sursa foto: Arhivă

Sute de elevi din Timișoara vor învăța și în acest an în mai multe schimburi. Nu există suficiente săli de clasă, astfel că, în cel puțin opt școli, cursurile se vor face și după-amiaza.

Mersul la ore numai dimineața în unitățile de învățământ din Timișoara rămâne, în continuare, în stadiul de dorință. În unele școli sunt prea mulți copii și prea puține săli de clasă și nici măcar containerele speciale nu ajută. În cel puțin opt unități de învățământ din Timișoara vor fi organizate, și în anul școlar 2022 / 2023, cursuri în două schimburi.

„Cele mai aglomerate unități de învățământ din Timișoara sunt aceleași ca în fiecare an. Colegiul Bănățean, cea mai mare școală din județ, Moisil, Carmen Sylva, Loga, Generală 30, Generală 24, Generală 19. Sunt foarte aglomerate și unele scoli vor fi nevoite să facă ore după-amiaza (…) Fiecare școală va decide cum se organizează din acest punct de vedere, care clase vor veni la ore după-amiaza”, spune Cosmin Hogea, inspector școlar general adjunct. În perioada următoare, echipe mixte de inspectori vor merge în școli pentru a vedea modul cum sunt acestea pregătite pentru viitorul an de învățământ.

ISJ va face și o analiză în ceea ce privește containerele – săli de clasă. „Din câte știu, sunt aproximativ 20 deja amplasate. Știu că au mai cerut mai multe unități de învățământ astfel de containere, nu cred că au venit. Săptămâna viitoare vom avea exact cifrele”, a mai declarat Hogea.

Anul școlar 2022 / 2023 începe în 5 septembrie.

About Post Author