Copii luați cu jandarmii, din familia de „traci” de la Mâtnicu Mic

Scandal în toată regula, iscat, din nou, de familia de „traci” de la Mâtnicu Mic. Protecția Copilului a luat cei doi băieți ai cuplului, dar a fost nevoie de intervenția jandarmilor. Al treilea copil a murit la finele anului trecut.

cărămidă

Două echipaje de jandarmi din Lugoj au intervenit, joi, pentru a pune în aplicare o sentinţă judecătorească de decădere din drepturile părinteşti a două persoane, soţ şi soţie. Cei doi se consideră traci, și-au pus copiii să doarmă în corturi și nu i-au înscris la școală. S-a întâmplat în Mâtnicu Mic, comuna Fârdea, unde reprezentanții DGASPC au mers să ia cei doi băieți.

Protecția Copilului a intervenit după ce vecinii au spus autorităților că minorii din familia respectivă dormeau în cort și nu fuseseră înscriși la școală. Când părinților li s-a adus la cunoștință, joi, decizia judecătorilor, care permitea reprezentanților DGASPC să ia copiii, lucrurile au degenerat. Tatăl acestora s-a baricadat în casă cu micuții, astfel că jandarmii au spart o ușă și au dat cu spray lacrimogen, potrivit lugojinfo.ro.

Familia din Mâtnicu Mic nu este la primul scandal. În noiembrie 2020, cei doi adulți și trei minori au fost reținuți de polițiștii maghiari, la PTF Nădlac 2. Se închiseseră într-o mașină cu plăcuțe de înmatriculare pe care scria „Tracia” și nu au vrut să arate actele. Veneau din Danemarca, susțineau că sunt traci și că se întorc în patria lor.

La sfârșitul lui decembrie, unul din cei trei copii a murit. Bebelușul a fost adus de urgență cu elicopterul de la Făget la Timișoara. Medicii de la „Louis Țurcanu” nu i-au putut salva viața. Tatăl lui a fost ridicat și atunci de polițiști, după ce a făcut scandal la spital.