21 octombrie 2020

Continental face pădure la marginea Timișoarei. Tei și cer de 240.000 de euro

O pădure de cer și tei apare într-una dintre cele mai controversate zone industriale din Timișoara. Concernul german Continental a investit aproape un sfert de milion de euro pentru „perdeaua verde” care are în jur de 400 de arbori. Urmează și alte amenajări.

În vara lui 2018, Continental a cumpărat 32 de hectare de teren de la grupul de firme UMT-Prompt, teren care reprezintă majoritatea fostei platforme industriale UMT din Timișoara. O parte din acesta se va transforma într-o zonă verde, care să contribuie, spun reprezentanții concernului, la îmbunătățirea calității aerului și ameliorarea aspectului industrial. Prima investiție a fost făcută acum: este vorba despre 240.000 de euro, pentru plantarea unei bariere verzi formată din specii autohtone de cer și tei, care va delimita zona industrială a Timișoarei de oraș.

„Am pornit de la ideea de a planta o mică pădurice, o inițiativă atât în beneficiul nostru, cât și al localnicilor. Am ales să plantăm copaci de minimum trei metri înălțime, care se pot adapta ușor zonei, astfel încât deja din vara aceasta să putem să ne bucurăm de efectele benefice ale lizierei: reducerea prafului, a zgomotului, precum și îmbunătățirea aspectului industrial al zonei“, explică Sorin Samonid, directorul fabricii de anvelope. Proiectul urmărește, în final, transformarea unui teren de 21.000 mp într-un spațiu verde.

Acum au fost plantați 400 de copaci rezistenți, care se aclimatizează ușor condițiilor de mediu locale. Speciile alese, tei și cer, au un coronament mare și sunt foarte potrivite pentru a crea o barieră verde. Plantarea a fost precedată de lucrări ample de pregătire a solului, care au inclus și aducerea a 8.500 de metri cubi de pământ. Pe acest teren va fi însămânțat, de asemenea, un mix de iarbă și trifoi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: