Constructorul de pe strada Grigore Alexandrescu, penalități de 1,5 milioane lei. Dar tot nu se știe când e gata lucrarea

alexandrescu

Șantierul de pe strada Grigore Alexandrescu chiar nu mai are termen de finalizare. Ultimul, acordat in extremis, 30 septembrie, a fost din nou depășit. Constructorul are deja penalități în valoare de aproape un sfert din totalul lucrării.

„Înțelegerea pe care am avut-o cu constructorul este că în 30 septembrie închide. Poate nu finalizează toate intrările, poate nu termină de pus toți stâlpii, dar că finalizează trotuarele și carosabilul. În acest moment, după evaluarea noastră, are 4-5 zile întârziere față de termenul ăsta”, spune acum viceprimarul Ruben Lațcău.

Acest termen a fost, de fapt, o prelungire a celui care a expirat în prima jumătate a lunii august. El a venit și cu penalități de 0,5% pe zi. „La 30 septembrie, penalitățile vor fi undeva la 1,5 milioane de lei, după evaluarea noastră și a constructorului. Au fost două prelungiri, am înțeles toate problemele care s-au întâmplat, au fost sistări. În luna septembrie, ei au lucrat cu cinci echipe acolo, au lucrat mai mult decât în perioada de execuție”, continuă Lațcău.

O să fie gata… cândva

Când se va putea circula normal în zonă? Nimeni nu știe în acest moment. Mobilizarea antreprenorului ar trebui să beneficieze și de vreme bună, iar de acum încolo acest lucru va deveni o problemă.

Șantierul de pe strada Grigore Alexandrescu, tronsonul Calea Torontalului – Calea Aradului, a început în iulie 2020. Totul ar fi trebuit să fie gata în opt luni, dar pe parcurs au apărut tot felul de probleme, de la stâlpi de electricitate, la canale ANIF și rețele de utilități. Prețul cu care Super Construct a câștigat lucrarea la licitație a fost de 6,65 milioane de lei, cu TVA. Pe parcurs s-au făcut unele suplimentări, astfel încât valoarea totală a depășit 7 millioane de lei. DE la guvern a fost alocată, pentru această lucrare, suma de 6 milioane de lei. Bucata intrată în șantier anul trecut are o lungime de 800 de metri.

About Post Author