Consilierii locali s-au întors în sala de plen după 5 luni. Pe șest, de Ziua Timișoarei

ziua timișoarei

De Ziua Timișoarei, consilierii locali s-au văzut față în față după cinci luni. La ședința festivă ținută în Sala de Consiliu. Ea fusese anunțată online, dar planurile s-au schimbat și n-a catadicsit nimeni să anunțe. Culmea și cât se poate de curios, nici transmisia live n-a mers în sediul primăriei.

Timișoara marchează luni, 3 august, 101 ani de la instalarea administrației românești în Banat. Sunt pregătite mai multe manifestări, toate cu respectarea regulilor impuse de pandemie. Ca de obicei, a avut loc și o ședință festivă a CL.„De Ziua Timișoarei, a fost convocat Consiliul Local al Municipiului Timișoara în ședință extraordinară, în data de 3 august 2020, ora 12, prin platforma online de videoconferință. Singurul punct de pe ordinea de zi este ședința festivă”, a anunțat PMT, inclusiv pe site-ul propriu.

Luni însă, surpriză! Aleșii locali s-au întrunit în ședință… fizică, în Sala de Consiliu a PMT. Convocarea s-a făcut duminică seară, după ora 21, în grupul de WhatsApp. În aceste condiții, ședința s-a ținut efectiv pe ascuns, pentru că PMT a hotărât că nu e cazul să anunțe modificarea. Ședința nu a fost nici măcar transmisă online, pentru că, aparent, n-a funcționat sistemul.

Au fost și invitați

Nu se știe ce au discutat consilierii locali și de ce a fost nevoie ca ei să vină la ședință. În afară de faptul că s-au văzut la față după cinci luni… Din postările de pe Facebook ale aleșilor locali am aflat totuși că „la aniversarea Timișoarei au fost invitați d-na prefect Liliana Oneț și reprezentanți ai cultelor religioase”.

Aceste ședințe sunt, de fapt, o formalitate, deci e cu atât mai puțin explicabilă secretomania. Se intonează Imnul României, Imnul Europei și Imnul Timișoarei și sunt invitate diverse personalități care primesc titlul de cetățean de onoare al orașului. În acest an, un astfel de titlu i-a fost decernat, pe data de 1 august, în Parcul Rozelor, lui Cristian Măcelaru. Anul trecut, au fost înmânate patru astfel de distincții.

Din 1999, Ziua Timișoarei este celebrată în fiecare an, în 3 august. În 1919, la această dată, în Timișoara au intrat trupele române sub comanda colonelului Virgil Economu. Atunci, Banatul a fost readus în granițele României. (sursa foto: Facebook/Gabriela Popovici)

About Post Author