Condiții decente pentru refugiați. 10 apartamente pe zi, verificate de asistenții sociali / FOTO

refugiați

Aproape 300 de timișoreni au anunțat că pot caza în locuințele lor refugiați din Ucraina care au nevoie de ajutor urgent. Mai bine de jumătate din apartamente au fost verificate, pentru ca, în cazul în care vor fi folosite, condițiile să fie decente. Se ocupă de asta asistenții sociali.

Aproximativ 1.000 de refugiați au primit ajutor la Centrul de suport „Timișoara pentru Ucraina”. Acesta a fost deschis în zona Gării de Nord, în centrul de zi pentru persoane vârstnice al Direcției de Asistență Socială, cu sprijinul LOGS Grup de Inițiative Sociale. Tot de aici pleacă pe teren și echipele care verifică spațiile de cazare. Până acum, timișorenii au pus la dispoziție, gratuit, 284 de apartamente, din care au fost verificate 166.

Beatrix și Delia lucrează la Direcția de Asistență Socială a PMT și merg, în echipă, la apartamentele pe care timișorenii vor să le pună la dispoziția refugiaților. Locuințele au fost introduse în platforma Timișoara pentru Ucraina, prin completarea unui formular. Luni, cele două tinere au mers la un apartament în care, în câteva ore, urmau să ajungă două mame cu trei copii mici. Pentru că locuința nu avea destule perne și pături, lispa a fost completată rapid, din donațiile primite de DAS în campania „Tu poți renunța?”.

Dacă vreți să vă implicați în campania de ajutorare a refugiaților din Ucraina, puteți suna la numărul de telefon 0356-993 sau puteți scrie pe WhatsApp, la 0741113952. de asemenea, puteți folosi această adresă de e-mail.

About Post Author