Concursul pentru secretar al PMT, apărut din greșeală. Se publică și pe bune, în câteva zile

consilierii personali

Concursul pentru secretar al primăriei e amânat un pic, la cererea primarului Dominic Fritz. Anunțul a apărut din greșeală pe site, spune edilul șef, care era în concediu medical la acel moment. Va fi republicat în curând.

În 22 ianuarie, pe siteul PMT a apărut anunțul de concurs pentru postul de secretar general. Dosarele ar fi trebuit depuse până în 10 februarie, cu proba scrisă programată în 23 februarie, precedată de teste de cunoștințe de operare pe calculator, respectiv limba engleză. Anunțul a dispărut însă la fel de subit cum a apărut, după numai câteva ore.

Publicarea anunțului a fost o greșeală a angajaților de pe CD Loga 1. Cel puțin așa spune primarul Dominic Fritz. „Am rugat Agenția Națională a Funcționarilor Publici să amânăm concursul cu 15 zile, tocmai pentru că am fost, tocmai în această perioadă, pentru a finaliza bibliografia, comisia și așa mai departe. Am fost în concediu medical și nu am vrut să las asta la viceprimar, care a avut alte treburi. De aceea am rugat să se amâne. Printr-o greșeală s-a dat curs publicării, pentru o oră sau două, deși eu încă nu dispuneam de ce comisie de concurs să fie și de aceea nu este acum pe site”, explică acesta.

Potrivit lui Fritz, anunțul va fi republicat „în 15 zile”. Din august 2016, postul de secretar general al PMT este ocupat în regim interimar, când de Caius Șuli, cum este cazul acum, când de Simona Drăgoi. Atunci s-a pensionat, după 25 de ani, Ioan Cojocari. De la plecarea acestuia, fost administrație a organizat un singur concurs pentru secretar. Au fost doi candidați, însă niciunul nu a reușit să ia postul. De altfel, unul nici măcar nu s-a prezentat la prima probă de concurs.