Concurs de directori la casele județene de sănătate. Se dă la București

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a lansat concursul pentru ocuparea funcțiilor de directori ai caselor județene. Șefii actuali sunt fie interimari, fie delegați pe funcții și mulți se bazează pe sprijin politic.

sănătate

Concursul constă din trei părți: selecția de dosare, proba scrisă și interviul. Dosarele pot fi depuse până în 20 aprilie, urmând ca rezultatele să fie afiaște în 23 sprilie. Urmează faza contestațiilor, care se pot depune până în 26 aprilie. Proba scrisă e programată în 6 mai și se va desfășura în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență București. Interviul va fi susținut în termen de patru zile lucrătoare de la proba scrisă, la sediul CNAS.

Candidații trebuie să aibă studii universitate, pregătire „complementară / managerială”, vechime de minimum șapte ani în specialitatea studiilor și activitate în funcții de conducere de cel puțin doi ani. Din dosar nu trebuie să lipsească un CV și o recomandare de la ultimul loc de muncă. De asemenea, fiecare candidat va prezenta un plan de management.

Cei care vor promova concursul trebuie să se suspende din funcțiile deținute anterior, cu excepția funcțiilor didactice din învățământul superior. Toate detaliile legate de acest concurs se găsesc aici.

Mica este imensă, având în vedere bugetul CNAS, de 44,8 miliarde de lei. Directorii caselor județene de sănătate decid decontările către spitalel și în ce condiții se fac acestea.

CNAS este condusă, din ianuarie, de Adrian Gheorghe, numit la propunerea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Potrivit profilului său de LinkedIn, Gheorghe este economist senior în domeniul sănătăţii la Imperial College London, are un doctorat la Universitatea Birmingham şi a lucrat ca economist în sănătate la Oxford Policy Management, o firmă de consultanţă în dezvoltarea internaţională. CJAS Timiș este condusă, în acest moment, de Victor Dumitrașcu. (sursa foto: www.timisoreni.ro)