ConCentrica se întoarce. Din nou, lectură publică în Piața Libertății

concentrica

foto: Arhivă

Piața Libertății devine, și la acest început de vară, cea mai mare sală de lectură din România. ConCentrica revine cu ediția a opta, când se va citi dintr-o antologie care conține extrase din poeți timișoreni dispăruți.

„Circulara nr. 1. ConCentrica, ediția a VIII-a. Miercuri, 7 iunie, ora 11, Piața Libertății. Partener: Comunitatea. Cea mai mare lectură publică din România – în Capitala lecturilor publice, Timișoara. Se va citi din «Bleu ciel. Timișoara celestă», antologie, deopotrivă, retro- și pro-spectivă de poezie, realizată de BJT în 2022. Lucrarea conține extrase din poeți timișoreni dispăruți pe care BJT i-a (re)editat sau îi va (re)edita în ediții integrale”, transmite Tudor Crețu, directorul Bibliotecii Județene Timiș.

Prima ediție ConCentrica a avut loc în 2016 și a adunat peste 1.000 de oameni. De atunci, „modul de utilizare” este mereu același: participanții citesc versuri și, până la final, parcurg întregul volum. Lecturile publice nu s-au oprit nici în pandemie. În 2020 au citit medicii, iar în 2021 au fost lecturate, într-o ediție specială, articole din presa de acum 100 de ani, de pe vremea gripei spaniole.

Lecturile publice create de BJT au fost preluate și în orașe precum Cluj, Craiova, Sibiu, sau Brașov.

About Post Author