Colterm a dat în judecată Complexul Energetic Oltenia

colterm

foto: Arhivă

Compania care se ocupă de încălzirea în sistem centralizat la Timișoara a deschis acțiune în instanță, chiar înainte de Crăciun, împotriva Complexului Energetic Oltenia. CEO nu ar fi respectat termenele de livrare, spun reprezentanții Colterm.

Procesul deschis de Colterm a fost înregistrat la Tribunalul Gorj în data de 23 decembrie și are ca obiect „pretenții”. El nu a primit încă termen. Acțiunea vizează nerespectarea termenelor de livrare a cărbunelui, potrivit celor de la societatea de termoficare.

Complexul Energetic Olternia livrează din nou, din această iarnă, cărbune către Colterm. Cele două societăți s-au judecat în mai multe procese de-a lungul timpului, din cauza neachitării la timp a facturilor emise către compania timișoreană. Nu mai departe de luna octombrie, Tribunalul Timiș obliga Colterm să plătească, în termen de 20 de zile, către CEO, suma de 3,6 milioane de lei, reprezentând contravaloarea cărbunelui livrat în perioada decembrie 2020 – februarie 2021. Decizia nu era definitivă, dar nu a fost atacată de juriștii companiei de termoficare.

Colterm și CEO se judecă și la Tribunalul Timiș, într-un proces înregistrat în 18 noiembrie, pe tema Ordonanței 119 / 2007, privind „măsurile pentru combaterea întârzierii executării obligaţiilor de plată rezultate din contracte între profesionişti”. CEO este și de această dată pârât.

Preţul căldurii plătite de abonaţii Colterm se va dubla de la 1 ianuarie 2022. CL Timișoara a aprobat majorarea de la 207,27 lei/MWh, preț plătit în prezent, la 416,24 de lei/MWh. Colterm este în insolvență oficial din 26 octombrie, de când Tribunalul Timiș a desemnat asocierea Alfa & Quantum Consulting SPRL – Maestro SPRL – Insolvein SPRL drept administrator judiciar.

About Post Author