Colterm a contestat penalitățile de 25 de milioane de euro. Act administrativ „nelegal și invalid”

Colterm a decis să conteste suma de aproape 107 de milioane de lei, impusă de Administrația Fondului pentru Mediu. Se întâmplă cu trei zile înainte de termenul limită până la care se poate face plata. Colterm susține că decizia AFM e „nelegală și nevalidă”.

colterm

„Ca urmare a deciziei de impunere nr. 3/14/05.2021, prin care s-a stabilit în sarcina Companiei Locale de Termoficare Colterm SA obligația fiscală în valoare de 106,8 milioane de lei, pentru nerestituirea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, am formulat o contestație la Administrația Fondului pentru Mediu. Acțiunea are ca obiect anularea deciziei menționate pentru motive de nelegalitate și nevaliditate a actului administrativ”, a transmis, joi, Colterm.

De asemenea, compania de termoficare a făcut „cerere de suspendare a executării deciziei de impunere, pentru a evita poprirea conturilor societății”. Solicitarea este formulată în baza art. 278 din Codul de Procedură Fiscală, coroborat cu art. 14 din Legea nr. 554 / 2004.

„Dorim să-i asigurăm pe clienții noștri că nu vor fi afectați în nici un fel de această situație, iar furnizarea serviciilor se va desfășura fără sincope”, a transmis directorul general Petre Nenu.

Primarul Dominic Fritz spunea, zilele trecute, că nu ar trebui să fie o problemă eventuala poprire a conturilor socieății de termoficare. „Conturile Colterm au fost blocate o mare parte din această iarnă. Faptul că la cele 300 și ceva de milioane datorie se mai adaugă încă alte câteva milioane nu schimbă situația de fond (…) Tocmai de aceea am plătit subvențiile în avans, acel cont nu poate fi blocat (…) Ceea ce intră pe contul de trezorerie sunt bani pe care Colterm poate să-i folosească. Suntem în discuții cu toți creditorii și cu AFM (…) dar vreau să spun foarte clar că nu văd un pericol pentru furnizarea apei calde în Timișoara. Au fost și în trecut aproape săptămânal propriri de conturi”, declara edilul.