Colectare gratuită a deșeurilor electrice și electronice. Pot fi ridicate și de acasă

electrice și electronice

În perioada 27 – 31 martie, în Timișoara ar loc o campanie gratuită de colectare a echipamentelor electrice și electronice uzate, inclusiv becuri și neoane. Acestea pot fi duse la centrele de colectare sau pot fi ridicate de la domiciliu, în cazul celor voluminoase.

Potrivit studiului „Obiceiurile populației României cu privire la echipamentele electrice de mici dimensiuni”, derulat în 2022, 10,5% din echipamentele de mici dimensiuni care se află în casele românilor sunt păstrate chiar dacă sunt nefolosite sau stricate. Unul dintre principalele motive, invocat de peste o treime dintre respondenți, a fost necunoașterea modalităților de debarasare.

Primăria Timișoara și ECOTIC, împreună cu Sistemul Național de Colectare – Axial Timiș organizează o campanie de colectare de deșeuri de echipamente electrice și electronice. În ultima săptămână din fiecare trimestru al acestui an, timișorenii pot să predea spre reciclare echipamentele electrice și electronice vechi.

DEEE-urile pot fi predate la punctele de colectare: Calea Torontalului, nr. 94, Calea Moșniței, nr. 2-4, strada A. Imbroane, nr. 70 (L-V: 9-19, S: 8-16) și str. Ovidiu Cotruș, nr. 201 ((L-V: 9-17, S: 8-16). Deșeurile voluminoase pot fi preluate gratuit de la domiciliu. Comanda de preluare se va face telefonic la numărul 0768-250.250 (orele 8-16).

About Post Author