Codru: festival prietenos cu natura. Pahare de colecție, pe care le poți lua acasă

codru

Festivalul Codru va marca, în acest an, o premieră în ceea ce privește reciclarea. Toate băuturile pe care le vor cumpăra participanții vor fi vândute în pahare speciale, pe care se ca reține o garanție. La final, fie îți primești banii înapoi, fie pleci cu paharul de colecție acasă.

Codru este primul festival eco-friendly din România, pentru că fiecare bilet este un copac plantat. Până acum, inițiatorii festivalului au organizat două sesiuni de plantare și ecologizare, în 2019 și 2022. Organizatorii evenimetului au decis, în plus, să încerce încă un experiment, prin care să-și responsabilizeze publicul.

„Băutura consumată în timpul celor patru zile de festival va fi servită în pahare reutilizabile. Practic, la prima băutură cumpărată, se va reține la bar o garanție de 10 lei. La fiecare băutură veți primi un pahar curat, iar la finalul evenimentului banii vă vor fi restituiți dacă aduceți paharul înapoi. Cei care doresc pot lua paharul acasă, ca suvenir”, transmit aceștia.

Între 25 și 28 august, la Codru Festival vor concerta Dub FX, Hooverphonic, Nneka, Kadebostany, Deliric X Silent Strike cu CTC & Muse Quartet, Macanache, Surorile Osoianu & Lupii lui Calancea, Implant pentru Refuz, Om la lună, Robin and the Backstabbers, Alexandrina, Alexandra Ușurelu, El Negro, Via Dacă, Jurjak, Melting Dice, Alex Super Beat, Gojira & Planet H feat. Psihotrop, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Florin Chilian, Pragu’ de Sus și Mrk & Mircea Ardelean și mulți alții. Artiștii vor urca pe cele patru scene tematice: Sub soare, În poiană, Pe val, Sub codru.

Va fi pregătită și o zonă pentru camping. La intrare va fi amenajată parcarea pentru mașini, dar sunteți încurajați să veniți cu mijloacele de transport public în comun sau cu bicicleta. Linia M30 va circula în zilele de festival cu program prelungit.

About Post Author