Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal are sistem de apă caldă și căldură propriu. Donație de 50.000 de euro

clinica de oncologie

Pacienții care vor fi internați la Clinica de Oncologie e Spitalului Municipal nu vor mai îngheța de frig. Unitatea sanitară a primit, ca donație, trei centrale termice cu echipamentele necesare și instalația aferentă.

Iarna trecută, imaginile cu pacienți „ascunși” sub mai multe plăpumi, ca să nu înghețe, și cu cei veniți să doneze pilote și pături au făcut înconjurul României. Pentru că au fost probleme cu gazul, Colterm a livrat agent termic la parametri foarte scăzuți, iar bolnavii internați la Oncologie au avut de suferit.

De atunci, primăria a schimbat o parte din instalația interioară, cu caloriferele vechi și colmatate. Acum, E.ON Energie România a donat Clinicii de Oncologie trei centrale termice cu echipamentele necesare și instalația aferentă. Este vorba despre o investiție de peste 50.000 de euro. Cele trei centrale termice au câte 120 kW, funcționează în cascadă și asigură deja apa caldă. Medicii au și o aplicație mobilă care monitorizează funcționarea echipamentelor.

Doar anul acesta au fost peste 2.000 de pacienți

„Să ajungi într-un spital de oncologie este o situație extrem de dureroasă și fiecare zi e o luptă pentru supraviețuire. Este de datoria noastră să le fim alături și să oferim ajutor, ca să poată face față cât mai bine acestei încercări”, spune Claudia Griech, director general al E.ON Energie România. „Faptul că, în sfârșit, avem centrale termice este un mare progres. De mulți ani, oferim tratamente la standarde europene, dar condițiile de spitalizare lăsau uneori puțin de dorit. În sfârșit, putem să oferim și condiții din ce în ce mai bun”, declară dr. Petra Curescu, medic primar oncologie medicală.

La clinica de pe bd. Victor Babeș sunt tratați oameni din tot vestul României și nu numai. În 2021, cei opt medici de la Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal au avut în grijă aproximativ 3.000 de pacienți. Doar în prima jumătate a anului curent au beneficiat de tratamente peste 2.000 de bolnavi. În ultimii trei ani, E.ON România a susținut unitățile sanitare din țară cu donații și sponsorizări de peste 120.000 de euro.

About Post Author