27 ianuarie 2021

Clinica ASCAR devine spital exclusiv Covid. Încă 70 de paturi pentru cei infectați

ascar

Cu peste 400 de pacienți cu coronavirus internați, spitalele Covid din Timiș sunt aproape sufocate. Încă 70 de paturi vor fi destinate acestor bolnavi, Clinica ASCAR, a Spitalului Municipal, transformându-se în secție exclusiv Covid.

Clinica ASCAR, a Spitalului Municipal Timișoara, a obținut avizul pentru tratarea cazurilor ușoare și medii de Covid. „De marți, 3 noiembrie, clinica poate fi reorganizată, în vederea asigurării asistenței medicale exclusiv pacienților Covid pozitiv, forme ușoare și medii”, a anunțat DSP Timiș. În spital sunt 70 de paturi, din care 12 paturi dotate cu instalație de oxigen. Primii pacienți vor fi internați în perioada imediat următoare.

Anunțul privind transformarea Clinicii ASCAR în spital Covid a fost făcut marți dimineață de primarul Dominic Fritz. „Toate documentele au fost transmise spre avizare către DSP și se va rezolva în cursul zilei de astăzi˝, a spus acesta.

La finele lunii octombrie, clinica de recuperare a Institutului de Cardiologie, aflată în spatele ASCAR, a devenit secție externă Covid a Spitalului „Victor Babeș”. Aici sunt 48 de paturi.

Câte paturi pentru pacienții cu Covid sunt în spitalele din subordinea PMT

  • Spitalul „Victor Babeș” + clădirea de recuperare de pe bd. C.D.Loga – 185 de paturi non-ATI, ocupate 179; cele 14 paturi ATI sunt ocupate în totalitate
  • Spitalul Municipal de Urgență – secția de pe strada Daliei: 42 de paturi, din care 36 ocupate. Din cele 42 de paturi, 14 au priză dublă de oxigen. În consecință, se pot reorganiza saloanele cu încă 14 paturi, rezultând un total de 56 paturi
  • Secția Spitalului municipal ATI – Covid – Clinicile Noi – 6 paturi, iar într-o săptămână urmează să ajungă încă 6 paturi (printr-un proiect cu fonduri europene) și 6 ventilatoare (prin Ministerul Sănătății)

De asemenea, tirul ATI Covid de la Spitalul Județean va fi trimis la Spitalul Municipal după lucrările de reabilitare/ izolare termică. Vor rezulta astfel încă 10 paturi ATI. (sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: