25 ianuarie 2021

Încă 48 de paturi pentru bolnavii de Covid. Secție specială în Clinica de Recuperare Cardiovasculară

covid

Timișoara se apropie vertiginos de rata de infectare de 3 / 1.000 de locuitori. Spitalele sunt pline, iar deschiderea unei noi secții Covid va face mai ușoară, cât de cât, situația de la „Victor Babeș”. Primii pacienți au fost internați deja la Clinica de Recuperare a Institutului de Boli Cardiovasculare.

Județul Timiș continuă să înregistreze un număr mare de noi infectări cu coronavirus. Joi s-a atins recordul negativ absolut, cu 205 cazuri în plus. Dintre acestea, 120 au fost numai în Timișoara, oraș în care spitalele Covid fac deja față cu greu solicitărilor. Erau internați 227 pacienți, cei mai mulți de până acum, iar în terapie intensivă, în stare gravă, sunt 29 dintre aceștia.

În Spitalul „Victor Babeș” erau 125 de pacienți și exista posibilitatea ca medicii să fie nevoiți, din nou, să refuze alte cazuri. De acum înainte însă, pacienții cu forme ușoare și medii vor putea fi internați într-o nouă secție specială. Aceasta funcționează în Clinica de Recuperare a Institutului de Boli Cardiovasculare, care s-a transformat în secție externă a Spitalului de Boli Infecțioase.

„Avem 48 de paturi în total, 12 la care avem și oxigen. Vom interna pacienții de la Spitalul «Victor Babeș», după o prealabila evaluare a lor la Spitalul de Boli Infecțioase. Vom primi forme medii, dar nu severe, neavând anestezie-terapie intensivă. Încercăm să degrevăm Spitalul «Victor Babeș», să ușurăm situația de acolo, prin internarea pacienților cu formă medie de boală”, explică dr. Ovidiu Roșca, coordonatorul unității.

„Ne ajută două-trei săptămâni”

Dr. Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victor Babeș”, spune că deschiderea noii secții rezolvă problema, dar numai pe termen scurt. „Este o gură nesperată de oxigen, care ne ajută încă două-trei săptămâni, dacă oamenii încep să respecte regulile de distanțare, de purtat masca și de igienă sanitară. Facem un apel, în continuare, la responsabilitatea oamenilor, pentru că fiecare luptă se duce cu noi înșine. Trebuie să fie alături de noi și să ne ajute să depășim acest moment dificil”, spune Oancea.

Timișoara se apropie de rata de infectare de 3 / 1.000 de locuitori. Joi, aceasta ajunsese la 2,96. În județ sunt active 13 focare de coronavirus. Majoritatea sunt în centre de îngrijire a bătrânilor și copiilor. Există, de asemenea, focare la Spitalul Județean și unul dintre spitalele de psihiatrie din județ, dar și la două cluburi sportive. Cel mai mare focar, cu aproape 100 de cazuri, este însă la Penitenciarul Timișoara.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: