CJ Timiș vrea să cumpere scenă. Oferă cam 1,5 milioane de euro

scenă

foto: Unsplash / Magnus Lunay

CJ Timiș renunță, momentan, la cumpărarea acelui cort de mari dimensiuni pentru organizarea de evenimente. Explicația ar fi că nu poate întocmi la timp documentația cerută de primărie. S-a reorientat și, prin Direcția de Prestări Servicii, vrea să cumpere o scenă, pe care ulterior s-o poată închiria.

În toamna trecută, CJ Timiș transmitea către Ministerul Culturii lista investițiilor pe care ar fi vrut să le facă în 2023, când Timișoara este Capitală Culturală Europeană. La Aerodromul Cioca se dorea amplasarea unei structuri temporare care să găzduiască evenimente de mare anvergură. Mai exact, un așa-numit „HANGAir”, cu echipamente de sonorizare, sistem de lumini, scenă, sistem de ventilație și încălzire. Suma trecută în solicitare: 12,3 milioane de lei.

Jumătate de an mai târziu nu a fost începută nici măcar procedura de licitație. De fapt, ea nici nu va porni. CJ s-a reorientat. Cortul de mari dimensiuni nu mai face parte din planurile CJ, iar unul dintre motive ar fi și condițiile impuse de primărie.

CJ „gândește” pragmatic

„Am renunțat la ideea de a cumpăra acea structură acoperită, deoarece primăria ne cere PUZ și autorizație de construire, deși era o construcție temporară. Ca să nu mai intrăm în discuții și dispute administrative, am renunțat la această idee, pentru că nu mai este timp de dispute. Gândim pragmatic și am mers pe achiziția unei scene de mari dimensiuni și a unei instalații de sonorizare profesioniste, pe care s-o avem acolo în permanență și s-o închiriem la operatorii culturali”, spune președintele CJ, Alin Nica.

De achiziția scenei se ocupă Direcția de Prestări Servicii. „Aș vrea ca în această săptămână să încărcăm documentația în SEAP. Mai sunt de pus la punct niște detalii, este o achiziție cum nu s-au prea făcut în România de către autoritățile publice”, spune Ciprian Trocan, dirctorul DPS.

„Pe viitor nu renunțăm la ideea achiziționării unui hangar, dar dacă astea sunt condițiile, o să ia câțiva ani s-o ducem la bun sfârșit și atunci trebuie să gândim o soluție poate permanentă. Să vedem, discutăm dacă putem să îmbinăm partea culturală și acel hangar să aibă funcționalitate multiplă, și pentru cultură, pentru zona festivalieră, dar și pentru obiectul de activitate principal al zonei respective, depozitara avioanelor de mici dimensiuni și chestiuni de genul acesta”, conchide Nica.

Licitația pentru scenă va avea prevăzută o sumă maximă de 6,2 milioane de lei. În 2017, și fostul primar Nicolae Robu voia să cumpere scenă pentru Casa de Cultură, ca să nu mai dea bani pe chirie. Nu s-a concretizat însă nimic.

About Post Author