CJ Timiș va deschide apelul pentru buget participativ. Sunt trei milioane de lei

buget participativ

Va fi deschis în curând apelul pentru proiecte cu bugetare participativă la nivelul CJ Timiș. Vor fi de dat trei milioane de lei, triplu față de anul trecut, când au primit finanțare trei proiecte. Unul a fost finalizat până acum.

În ultimul plen al CJ Timiș a fost aprobat regulamentul pentru ediția 2022 a bugetului participativ. Apelul de proiecte va fi lansat în curând, iar apoi cetățenii vor putea alege spre ce să meargă banii lor. Domeniile care vor fi finanțate la această ediție sunt educație, sănătate, servicii sociale, mediu/protecția animalelor/ecologizare, urbanism și arhitectură, turism, infrastructură de stimulare a economiei și afacerilor, infrastructură IT și de telecomunicații. Persoanele fizice și juridice pot depune o singură propunere.

Proiectele câștigătoare vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, până la epuizarea sumei prevăzute. Suma maximă pe care o poate primi un proiect este de 1,5 milioane de lei.

La prima ediția, cea din 2021, care a avut un buget de un milion de lei, au fost selectate trei proiecte. Pista de biciclete Timișoara – Dumbrăvița – Giarmata, cu o finanțare de 500.000 lei, va fi făcută în asociere cu Primăria Dumbrăvița. Procedura de achiziție publică privind atribuirea contractului de execuție lucrări va fi gestionată de CJ. Pe lângă pista de biciclete, au primit finanțare alte două proiecte: Orășelul Siguranței – MINI – LUG (432.000 lei) și stații de mijloc de transport în Foeni și satele aparținătoare, Foeni și Cruceni (50.000 lei). Acesta din urmă a costat 48.000 de lei și este gata. În Foeni au fost montate trei stații de așteptare pentru mijloacele de transport în comun.

Primăria Timișoara are și ea, din acest an, buget participativ, suma disponibilă fiind tot de trei milioane de lei. Au fost depuse 113 propuneri, care sunt acum în faza de evaluare. Cele care îndeplinesc toate criteriile vor intra în faza de vot, undeva în luna iulie. Proiectele selectate vor primi apoi finanțare și, probabil, cele mai multe vor fi implementate anul viitor.

About Post Author