18 ianuarie 2021

City managerul, anunțat înainte de Crăciun. Postul de secretar, scos din nou la concurs după 4 ani

primăria timișoara

20 de oameni au trecut în faza următoare a selecției pentru city manager la Timișoara. Dacă totul merge bine, câștigătorul va fi anunțat în două săptămâni. El nu va fi Rudolf Gräf. Anul viitor aduce noi concursuri pe posturi.

Concursul pentru postul de city manager – dorit de primarul Dominic Fritz, dar neobligatoriu prin lege – se apropie de final. „Suntem în faza de selecție, am primit 309 CV-uri. Acum suntem în faza în care 20 de oameni sunt intervievați telefonic. Din acest grup, 3, maximum 5 oameni o să vină la primărie, o să se întâlnească cu mine și o comisie de selecție și sper că înainte de Crăciun vom putea să anunțăm cine va fi city managerul Timișoarei”, a anunțat, marți, primarul Timișoarei.

Printre cei interesați de post nu se află, așa cum s-a speculat intens, arhitectul Rudolf Gräf. „Nu și-a depus CV pentru city manager, deci următorul city manager cu siguranță nu va fi el. E un consilier foarte bun acolo unde este. Mă bucur că trei săptămâni după ce și-a început jobul nu vrea deja să facă un alt job. Asta ar fi un pic ciudat. Dacă cineva are fantezii de genul, atunci nu știe că eu lucrez cu oameni serioși și nu ne jucăm aici”, a mai spus Fritz. Gräf este primul consilier personal pe care și l-a luat acesta.

Ioan Cojocari a ieșit la pensie în… 2016

Anul viitor va aduce și două concursuri pe două posturi foarte importante în PMT. „O să anunț ANFP că vrem să facem concurs la începutul anului viitor pentru arhitect-șef și secretar general al primăriei. Amândouă posturile sunt ocupate doar în interimat, Mă bucur că pas cu pas vom începe să ocupăm toate posturile care acum sunt doar interimare prin concurs. Cei care sunt interesați de aceste poziții să fie pe fază, la începutul anului se vor publica aceste anunțuri. Deocamdată notificăm ANFP”, a declarat edilul șef.

Postul de arhitect-șef este ocupat, interimar, de Monica Mitrofan, după ce, la finele lunii august, Sorin Ciurariu și-a dat dat demisia. Secretar general al primăriei este acum Caius Șuli, însă postul este ocupat în interimat din toamna lui 2016. Atunci a ieșit la pensie Ioan Cojocari, iar singurul concurs organizat ulterior s-a lăsat cu un eșec răsunător. Au fost doi „pretendenți”, din care unul nu s-a prezentat la concursul propriu-zis, iar celălalt a făcut 13,2 puncte din… 100. Cojocari ocupase anterior postul timp de 25 de ani.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: