Certificatul fiscal de la primărie poate fi obținut online. Durează trei minute să completați cererea

certificat fiscal

Timișorenii pot obține certificat fiscal și online, prin platforma Direcției Fiscale a PMT. Durează mai puțin de trei minute completarea formularelor, iar termenul de soluționare pentru eliberarea certificatelor fiscale este de maximum trei zile lucrătoare.

Persoanele fizice înregistrate în sistem, cu user și parolă, pot obține certificatul fiscal în câțiva pași simpli, accesând ACEST LINK. Pentru certificatul fiscal, trebuie să intrați în secțiunea dedicată, de unde selectați butonul din dreapta – Adaugă o cerere. În formularul care se deschide veți completa câmpurile privind calitatea solicitantului (proprietar sau coproprietar), scopul pentru care se solicită certificatul, se va încărca o copie a actului de identitate și se va selecta imobilul pentru care se solicită certificatul, după care se apasă butonul Trimite. Primiți apoi, prin e-mail, numărul de înregistrare al cererii și termenul de soluționare.

Certificatul fiscal poate fi obținut și dacă nu aveți cont de utilizator. În acest caz, va trebui să intrați pe site-ul dfmt.ro și să accesați secțiunea Cereri online, selectând apoi primul link activ din partea de sus, cel dedicat persoanelor fizice. Este necesară completarea tuturor câmpurilor formularului care sunt marcate cu steluță roșie și completarea cu atenție a adresei de e-mail și a numărului de telefon. De asemenea, este necesară introducerea codului de verificare, după care se apasă butonul Trimite.

Puteți selecta modul în care vreți să obțină certificatul, prin e-mail sau la ghișeu. Certificatele sunt semnate electronic, formulă acceptată de toate instituțiile și societățile care lucrează cu aceste documente.

Pe platforma DFMT sunt înregistrați peste 150.000 de utilizatori și au fost efectuate mai mult de 560.000 de tranzacții.

About Post Author