Centura de Vest, aproape de lansarea licitației. Documentația a ajuns la verificat

centura de vest

Documentația pentru proiectarea și construcția Centurii de Vest a Timișoarei a fost trimisă spre verificare la ANAP și, apoi, va fi dat drumul licitației efective. Șantierul ar putea începe încă din acest an, dacă procedura se termină repede și proiectantul se încadrează în termen.

„Am transmis astăzi la ANAP, spre validare, documentația necesară lansării licitației pentru proiectarea și construcția Variantei Ocolitoare Timișoara Vest. După semnarea contractului, antreprenorul va avea la dispoziție 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție) pentru finalizarea lucrărilor. În lungime de aproximativ 14 km, șoseaua va fi construită la profil de drum național cu două benzi pe sens și va avea un impact important atât pentru economia județului Timiș, cât și pentru cea a municipiului Timișoara. După validarea documentației de atribuire, CNAIR va putea publica anunțul de participare aferent contractului pentru execuția lucrărilor, în cadrul căruia se va stabili și data de depunere a ofertelor”, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Potrivit lui Cristian Pistol, directorul CNAIR, contractul include și 10 așa-numite „lucrări de artă”, din care trei de o complexitate tehnică ridicată. Este vorba despre un pasaj de 750 m pe varianta de ocolire peste DN59+Pasaj peste CF100, un pasaj de 450 m pe varianta de ocolire peste DN 6 și CFR133, respectiv un pod de 450 m pe varianta de ocolire peste râul Bega și peste rezervoarele de nămol.

Pe Centura de Vest vor fi amenajate, de asemenea, patru noduri rutiere după cum urmează: la intersecția cu DN69 (E671) și Drumul național Centura Timișoara; la intersecția cu DN6; la intersecția cu DN59A; la intersecția cu Radiala Nouă de Vest.

Guvernul a aprobat deja, la solicitarea Ministrului Transporturilor, indicatorii tehnico-economici pentru Centura de Vest, estimată să coste 2,3 miliarde lei.

About Post Author