4 aprilie 2020

Centura de Sud începe într-o săptămână. La 15 luni de la semnarea contractului

centura de sud

Poate începe în sfârșit. Șantierul de la Centura de Sud are dată: 25 martie. Este anunțul făcut miercuri dimineață de primarul Nicolae Robu, pentru „tonifierea” timișorenilor.

„Viața merge înainte și trebuie să meargă înainte! Ne dorim de ani și ani Centura Sud! Am luptat pt ea în tot acest răstimp! Ei, iată: o vom avea! Lucrările efective vor începe în 25 martie 2020. S-a dat ordinul de rigoare în acest sens! (…) Voi supraveghea îndeaproape cum vor decurge lucrurile! Iar presiunea mea va conta, vă asigur! Dați Share, vă rog, să ne tonifiem cât mai mulți împărtășind bucuria inerentă acestei excelente vești!”, a scris, miercuri dimineață, pe Facebook, primarul Nicolae Robu.

Edilul șef a postat și fotografia unei adrese primite de CNAIR și constructor de la inginerul contractat pentru șantierul de la Centura de Sud. Asocierea SC Ventra Project Management & Utiber Közüti Beruhazo KFT le transmite că „veți începe execuția lucrărilor la data de începere și veți continua execuția lucrărilor cu promptitudine și fără întârzieri”.

Contractul e semnat în decembrie 2018

Centura de Sud completează varianta de ocolire a Timișoarei, între piciorul rampei sud al podului peste canalul Bega și nodul rutier km 549+076 (pe DN6). Șoseaua are o lungime de 25,69 km, iar contractul pentru proiectare și execuție a fost semnat, în decembrie 2018, cu Tirrena Scavi SpA, pentru 324,2 milioane de lei, cu TVA, adică 67,8 milioane de euro. Nu s-a lucrat, până acum, decât la descărcarea de sarcină arheologică și se fac exproprieri. Autorizația de construire a fost emisă abia la începutul lunii martie.

Potrivit contractului, termenul este de 30 de luni: 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuția propriu-zisă. Etapa de proiectarea a durat însă, în acest an, nu mai puțin de 15 luni. În bugetul pentru 2020, Centura de Sud are prevăzută o finanțare de 40,5 milioane de lei. Adică 12% din necesar.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: