3 iulie 2020

Centura de Sud are autorizație de construire. La un an și trei luni de la semnarea contractului

centura de sud

Șantierul de la Centura de Sud a Timișoarei poate începe. A fost emisă, în sfârșit, autorizația de construire. Anunțul a fost făcut pe Facebook de președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

„După toată agitația din ultimele zile, în sfârșit, o veste excelentă: varianta de ocolire Timișoara Sud are autorizație de construire! Ordinul de începere a lucrărilor, pentru cei 26 de kilometri, va fi dat cât de repede posibil, iar utilajele sunt pregătite să intre în acțiune. Valoarea contractului depășește 60 de milioane de euro, iar lucrările trebuie să fie gata în 24 de luni”, a postat, joi, pe Facebook, Călin Dobra.

Centura de Sud completează varianta de ocolire a Timișoarei, între piciorul rampei sud al podului peste canalul Bega și nodul rutier km 549+076 (pe DN6). Ea trece prin Timișoara, Sânmihaiu Român, Șag, Giroc, Moșniţa Nouă și Ghiroda și are o lungime de 25,69 km. Contractul pentru proiectare și execuție a fost semnat, în decembrie 2018, cu Tirrena Scavi SpA. Acesta are o valoare de 324,2 milioane de lei, cu TVA, adică 67,8 milioane de euro.

De la semnarea contractului s-a lucrat numai la descărcarea de sarcină arheologică și au început să se facă exproprierile. În bugetul pentru anul 2020, Centura de Sud are prevăzută o finanțare de 40,5 milioane de lei. Cam 12 procente din necesar.

1 thought on “Centura de Sud are autorizație de construire. La un an și trei luni de la semnarea contractului

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: