Centru de suport oncologic gratuit, deschis la Timișoara

Centru de suport oncologic gratuit

Conferinta de presa Sus Inima, Faber, Timisoara, 24 martie 2023. Sebastian Tataru / SEBATATARU.RO

Asociația Sus Inima a deschis, la Timișoara, un centru de suport oncologic. Acesta se adresează atât pacienților diagnosticați cu o afecțiune oncologică, dar și familiilor acestora. Serviciile sunt gratuite și sunt din mai multe domenii.

Asociația Sus Inima a deschis, la Timișoara, un Centru de suport oncologic. Acesta se află în apropierea Spitalului Județean și va fi funcțional de luni până vineri, între orele 8 și 14. Centrul de suport oncologic este un loc în care persoanele afectate de cancer pot lua contact cu specialiști în vederea gestionării efectelor secundare, combaterea depresiei și a stresului cauzate de un diagnostic oncologic, asistență în completarea dosarelor, planuri de nutriție și găsirea de soluții individuale.

Personalul centrului este format din un navigator de pacient oncologic, un psihoterapeut, un asistent social, un psiholog clinician, un medic nutriționist pentru planuri de nutriție sau informații legate de nutriție în cancer, un terapeut pentru grupurile săptămânale de terapie prin artă, un psihoterapeut pentru grupurile de sprijin și medic oncolog care oferă informații și second opinion.

Toate serviciile puse la dispoziție sunt gratuite, atât pentru persoanele cu diagnostic oncologic, cât și pentru membrii familiilor lor. Programările la unul dintre specialiștii Centrului de suport oncologic Sus Inima se pot face la numărul de telefon 0758-801.751, Violeta Rusu.

Asociația Sus Inima este o organizație de caritate nonguvernamentală, înființată în 2015, în Sibiu, cu scopul sprijinirii persoanelor afectate de cancer. Fondatorii sunt Carmen Chindriș, Lu Knobloch și părintele Constantin Necula. De la înființare, Asociația Sus Inima a sprijinit în lupta cu cancerul peste 1.800 de familii și peste 8.000 de beneficiari indirecți.

About Post Author