Centre de colectare a gunoaielor de 8 milioane de euro. Primăria cere bani din PNRR

Centre de colectare

sursa foto: www.discovermoab.com

Patru centre de colectare a deșeurilor, în valoare de peste 8 milioane de euro. Primăria Timișoara vrea să obțină finanțare din PNRR, așa că va propune consilierilor locali să aprobe două proiecte. Cel mai mare centru ar urma să fie construit în Calea Șagului.

Primăria Municipiului Timișoara se pregătește să depună, prin PNRR, două proiecte pentru construcția a patru centre de colectare a deșeurilor (denumite și Centre de aport voluntar – CAV). Acestea vor veni în completarea celor patru centre funcționale deja sub umbrela Retim.

„Am ascultat ce zic timișorenii care vor să scape în mod legal de lucrurile nefolositoare din casă și am pregătit aceste două proiecte mari, care vor schimba fundamental modul în care gestionăm deșeurile în oraș. Vom construi, un centru mare, pe un teren de 2,5 hectare, unde vor fi circa 50 de containere. Timișorenii vor putea depune aici gratuit, în anumite limite, toate lucrurile de care vor să scape. Tot prin PNRR vom construi alte trei centre de cartier. În toate cele patru centre va fi permis accesul cu autoturisme. Ne așteptăm ca primul centru să fie deschis cel târziu în 2024”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Centrul mare este estimat să coste 5,58 milioane de euro, fără TVA. El va fi ridicat pe un teren de 25.000 mp, pe care primăria îl deține în Calea Șagului, în apropierea actualei stații de sortare. Aici vor putea fi depozitate și deșeuri din demolări. Viitorul CAV va fi dotat și cu o stație de compostare. Cele 3 CAV-uri de dimensiuni mai mici vor fi construite în zonele Calea Moșniței, Dorobanților și Avram Imbroane, pe trei terenuri ale primăriei, fiecare de 2.500 mp. Valoarea finanțată prin PNRR pentru fiecare dintre ele este de aproape 780.000 de euro.

Cele două proiecte de hotărâre vor fi supuse aprobării CL Timișoara în plenul care va avea loc marți, 25 octombrie.

About Post Author