Cea mai modernă platformă de imagistică medicală din vestul României, într-un spital din Timișoara

imagistică medicală

foto: Arhivă

Timișoara va avea cea mai performantă platformă de imagistică medicală din această parte a României. Anunțul a fost făcut, joi, de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Punct principal în această platformă este un nou aparat de tip RMN, instalat la Spitalul „Victor Babeș”, cu fonduri de la minister.

Un aparat RMN similar va ajunge și la Spitalul Județean. E doar un pas în deschiderea în orașul de pe Bega a viitorului institut oncologic regional, afirmă Alexandru Rafila. Dotarea este completată cu un alt aparat de tip PET CT și două CT.

„Este vorba despre toți pacienții din vestul țării care vor fi beneficiari acestor proiecte și aș vrea să le trec în revistă. E vorba despre de dezvoltarea unei platforme de imagistică medicală care înseamnă CT, BT, CT și RMN la Spitalul «Victor Babeș», unde am fost în prima parte a zilei. Lucrările sunt avansate la instalarea celui mai performant RMN din această parte a României. Urmează ca un echipament similar să fie instalat la Spitalul Județean de Urgență. Această platformă de imagistică, care este din sectorul public, și țin să subliniez acest lucru, va îmbunătăți foarte mult accesul la servicii de sănătate pentru pacienții de diversele categorii, inclusiv pentru pacienții oncologici. Această platformă imagistică modernă de la Timișoara se constituie, dacă vreți, ca o platformă-suport pentru viitorul institut regional de oncologie și totodată este o parte a investițiilor pe care Ministerul Sănătății le face în diversele regiuni ale țării”, a conchis ministrul Sănătății.

În luna octombrie, în guvern au fost readoptați indicatorii tehnico-economici pentru viitorul institut oncologic, estimat să coste 1,15 miliarde de lei, bani din PNRR. Pasul următor ar fi lansarea licitației de execuție, lucru care nu s-a întâmplat încă.

About Post Author