Caravana TIFF, din nou la Timișoara. 6 seri în Grădina de Vară

tiff

E vară, e fain de ieșit la film în aer liber. Se întâmplă din nou la Timișoara, în perioada 23-28 iulie. Caravana TIFF revine, cu șase filme proiectate în festivaluri internaționale și apreciate în întreaga lume.

Filmele aduse de Caravana TIFF vor fi proiectate la Grădina de Vară Capitol, în fiecare seară, de la ora 21.45. Intrarea este, ca de obicei, liberă, dar nu uitați acasă soluțiile anti-țânțari. Primul film va fi propunerea Poloniei la Premiile Oscar 2019. Distins la Cannes cu Premiul pentru cea mai bună regie, „Cold War” spune, într-o manieră stilizată pe ritmuri de jazz și muzică populară poloneză, o poveste de dragoste care reușește să spulbere obstacole dintre cele mai imposibile pe parcursul unui interval de 15 ani.

Marți, 23 iulie

Cold War
r. Pawel Pawlikowski | Polonia, Franţa, Marea Britanie
Cu: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Agata Kulesza, Borys Szyc
În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-Al Doilea Război Mondial, și Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună.

Miercuri, 24 iulie

Secretul fericirii
r. Vlad Zamfirescu| România
Într-o seară între prieteni, Tom îşi împinge soţia şi amicul în situaţii mai mult decât absurde, căutând să-i facă să dezvăluie secrete bine păzite. Astfel, cei doi prieteni descoperă că fericirea cuiva este posibilă doar dacă altcineva este nefericit. Pentru că resursele de fericire sunt limitate.

Joi, 25 iulie

Leto / O vară rock’n’roll
r. Kirill Serebrennikov | Rusia, Franța
Cu: Teo Yoo, Roman Bilyk, Irina Starshenbaum
Biografie a legendarei trupe Kino expusă cu forță și entuziasm, filmul vorbește despre protest, libertate și rezistență prin muzică. Un mix poetic de dragoste și tinerețe, filmul evocă parcursul unei legende a rock-ului sovietic din anii ’80, Viktor Toi, realizând astfel un portret de excepție a scenei rock underground din Leningradul acelor ani.

Vineri, 26 iulie

Amanda
r. Mikhaël Hers | Franța
Cu: Vincent Lacoste, Isaure Multrier, Stacy Martin, Ophélia Kolb
La 24 de ani, David duce o viață boemă în Parisul zilelor noastre. Cursul lucrurilor se schimbă brusc în momentul în care sora lui moare într-un atentat terorist, iar David o ia în grijă pe Amanda, nepoata sa de 7 ani. Lăsând în urmă tragicul eveniment, cei doi construiesc o relație luminoasă, plină de tandrețe, în care fiecare dintre ei învață să devină mai bun pe măsura trecerii timpului.

Sâmbătă, 27 iulie

Parking
r. Tudor Giurgiu | România
Cu: Mihai Smarandache, Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, Carmen Florescu
Filmul, inspirat de bestseller-ul „Apropierea”, spune povestea lui Adrian, un poet care emigrează ilegal în Spania anului 2002 și care se angajează paznic de noapte într-un parc auto condus de Rafael. Viața lui Adrian se schimbă pentru totdeauna în timpul nopții de San Juan, când o întâlnește pe Maria, chitaristă într-o trupă de jazz.

Duminică, 28 iulie

Doubles vies
r. Olivier Assayas | Franța
Cu: Juliette Binoche, Guillaume Canet
Pare aproape imposibil să regăsești în același film referințe la Star Wars, Taylor Swift și ideile filosofice ale lui Theodor Adorno, dar Assayas reușește strălucit acest lucru. Povestea este a unui editor de succes, silit să se adapteze la era digitală, în care cărțile nu mai există fizic, ideea de cuplu este foarte flexibilă, iar viața în sine pare să se modeleze zilnic în funcție de social media.

About Post Author