Caravana Shakespeare vine la Timișoara. Poți câștiga un weekend de teatru la Craiova

Caravana Shakespeare

Poți câștiga un weekend la Festivalul Internațional Shakespeare de la Craiova. Caravana Shakespeare sosește joi, 28 martie, la Timișoara și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare” în 45 de minute.

Iubitorii de teatru sunt așteptați joi, 28 martie, ora 18, în parcarea Shopping City Timișoara, la un spectacol în aer liber, după șase texte ale lui William Shakespeare. Intrarea este liberă, iar spectatorii se pot înscrie într-un concurs care le poate aduce un weekend în doi la Festivalul Internațional Shakespeare, care va avea loc în perioada 16-26 mai, la Craiova.

Festivalul Internațional Shakespeare, Craiova sărbătorește 30 de ani de la prima ediție și a pornit în caravană prin 30 de orașe din România, între care și Timișoara.

„Operele complete ale lui Shakespeare” în 45 de minute este un spectacol de teatru creat de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și prezentat de Lucian Vlăsceanu, Adrian Tudor și Alexandru Gabriel Boboruță, care colindă țara într-o camionetă. Traducerea și adaptarea sunt semnate de Petre Bokor, scenografia îi aparține Adelinei Galiceanu, iar regia este semnată de Alexandru Boureanu.

Pentru a putea câștiga un weekend în doi la Festivalul Internațional Shakespeare, cei interesați trebuie să participe la spectacolul prezentat de Caravana Shakespeare, să-și facă un selfie cu Caravana Shakespeare și să-l posteze pe Instagram, cu hashtagurile #ShakespeareLaCraiova și @shakespearefestival. Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți și vor fi anunțați în 2mai, pe pagina de Instagram a Festivalului Internațional Shakespeare.

***

Aflat anul acesta la al 30-lea an de existență, Festivalul Internațional Shakespeare va însuma peste 300 de spectacole și evenimente și va reuni unele dintre cele mai mari nume de regizori de teatru ai momentului.

Veți putea vedea, așadar, „Furtuna / The Tempest”, regia Robert Wilson (Teatrul Național „Ivan Vazov”, Bulgaria), „Hamlet”, regia Declan Donnellan (Teatrul Național Craiova), „Proiectul Furtuna / Tempest project”, regia Peter Brook și Marie-Hélène Estienne (Théâtre des Bouffes du Nord, Paris), „Hamlet, dansul melancolicului / Hamlet, the dance of the melancholic”, un spectacol de flamenco din Sevilla, Spania, în regia lui Jesús Herrera, sau „Tragedia lui Hamlet, prințul Danemarcei / Hamlet, Prince of Denmark”, regia Robert Lepage, produs de Ex Machina, Quebec, Canada.

Programul Festivalului Internațional Shakespeare poate fi consultat AICI.

About Post Author