Carantină în alte trei localități din Timiș. Intră și Moșnița Nouă

INSP a avizat intrarea în carantină a încă trei localități din Timiș. Este vorba despre Moșnița Nouă, Otelec și Biled. Dudeștii Vechi e în carantină de miercuri dimineață, iar în Dumbrăvița și Șandra, măsura a fost prelungită.

carantină

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș are o nouă ședință miercuri, pentru carantinarea localităților Moșnița Nouă, Otelec și Biled.

„DSP a făcut analiza pe câteva localități din Timiș, printre care Otelec, Moșnița Nouă și Biled. Acestea nu aveau, marți, la momentul întrunirii CJSU, aviz de la INSP. Avizele au venit pe la 11 noaptea. Astăzi (miercuri – n.r.) va fi convocat CJSU, să dăm hotărârile. Localitățile se vor carantina de la data emiterii ordinului șefului DSU”, ne-a declarat suprefectul Mircea Băcală.

Comuna Dudeștii Vechi cu satele aparținătoare Dudeștii Vechi, Cheglevici și Colonia Bulgară, e în carantină în perioada 3 martie, ora 5 – 17 martie, ora 5. Dumbrăvița și Șandra vor sta carantinate încă șapte zile, până în 10 martie, la ora 5.

Marți, 2 martie, ratele de infectare erau: 8,01 / 1.000 de locuitori în Moșnița Nouă, 9,88 / 1.000 de locuitori în Otelec, respectiv 6,29, în Biled. Pentru Moșnița Nouă, e a treia intrare în carantină, după cele din noiembrie 2020 și ianuarie 2021.

About Post Author