Caniculă în vest, până la sfârșitul săptămânii. E și cod portocaliu

Termometrele vor urca până la 39 de grade Celsius în această săptămână, în vestul României. Până vineri sunt coduri galbene și portocalii de caniculă.

caniculă

Primul cod galben este valabil marți, 22 iunie. În vestul țării, vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități și, local, îl va depăși. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 34 și 37 de grade, iar minimele în cursul nopții nu vor coborî sub 19-20 de grade.

Un alt cod galben va fi valabil în intervalul 23 – 25 iunie. Valul de căldură se va intensifica, disconfortul termic va fi ridicat și va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 34 și 37 de grade, iar minimele în cursul nopții nu vor coborî sub 20 de grade.

Cel mai cald va fi însă miercuri, 23 iunie, când va fi cod portocaliu. El va afecta mare parte din județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 37 și 39 de grade, iar în cursul nopții nu vor coborî în general sub 22-25 de grade.

About Post Author