Candidatul USR la Primăria Sânmihaiu Român va salva STPT. Noul CA, tot politic

usr

S-a întâmplat ce era de așteptat: consiliul de administrație al STPT, format în mare parte din liberali, a fost trimis la plimbare. Au fost numiți în loc USR-iști și apropiați ai lui Raul Ambruș. Cum va fi salvat transportul în comun din Timișoara nu știe nimeni. Dar… e plin de bune intenții.

Anunțat cu o zi înainte, proiectul privind înlocuirea Consiliului de Administrație al STPT a intrat pe ordinea de zi a plenului de marți după-amiază. S-a lăsat, evident, cu vorbe grele aruncate dintr-o parte într-alta, de la USR la PNL și retur, dar și cu planuri mărețe de revitalizare, măcar la nivel declarativ, a transportului în comun.

Ședințele CL sunt însă tot mai lungi și, de mai multe, mai goale de sens. Iată un exemplu. Ovidiu Merean (USR) a spus că, raportat la Cluj, în Timișoara circulă cam jumătate din numărul de mijloace de transport în comun din capitala Transilvaniei. Și probabil are dreptate. Câteva minute mai târziu, Aida Szilagyi (USR) a afirmat că acestea circulă mai mult goale… Semn că n-a mers recent cu tramvaiul.

16 voturi pentru

Replici dure au mai fost, și s-a remarcat în acest sens „duelul” Ruben Lațcău – Ștefan Sandu, iar apoi viceprimarul USR a propus mai multe amendamente, făcând mai „stufos” proiectul de HCL. Lațcău a propus apoi numele administratorilor provizorii, care vor ocupa aceste funcții pe o perioadă de maximum patru luni.

Este vorba despre Sorin Ungurușanu, Paul Finta, Tiberiu Simionaș, Mădălin Dogaru, Mihai Dan Gheorghe, Cosmin Buzan, Daniel Popescu, Cosmin Pavlovici și Mădălin Gheorghe. S-a trecut la vot, care a fost secret. Grupul PNL și Roxana Iliescu au anunțat că nu doresc să-și exprime opțiunea în acest sens. S-a votat, propunerile au trecut, iar ulterior a fost supus la vot proiectul de HCL în integralitate. Acesta a trecut, cu 16 voturi pentru, șapte împotrivă și o abținere.

Fost candidat USR la Sânmihaiu Român, în CA

Cel puțin trei din cei nouă propuși sunt membri USR: este vorba despre Tiberiu Simionaș, membru în Biroul Local al partidului, Mădălin Dogaru, înscris în cursa internă pentru lista de CL, și Cosmin Buzan, candidat USR la Primăria Sânmihai.

Paul Finta a fost ales în 2013 în Biroul Politic al TNL Timișoara și este avocat. Daniel Popescu este angajat în Primăria Timișoara și este coleg de birou cu Sanda Greblă. Cosmin Pavlovici a fost membru PNL și membru în CA de la Colterm și la SDM. Mădălin Gheorghe a fost una dintre vocile cele mai vehemente de la alegerile cu scandal desfășurate vara trecută la PNL. Gheorghe a fost, de altfel, numit „smardoi” de Simion Moșiu, moment în care Raul Ambruș a simțit nevoia să intervină și să spună că Gheorghe este întreprinzător privat, care „învârte produse farmaceutice prin Germania și Austria”.

Cum vor pune pe roate cei nouă Societatea de Transport Public Timișoara nu știm, pentru că nu s-a spus un cuvânt despre strategiile de îmbunătățire a activității. Probabil specialiștii trebuie să se pună la punct cu detaliile. Lucrurile se anunță oricum tot mai interesante, pentru că liberalii îi acuză acum pe USR-iști că au făcut blat cu… PSD.

About Post Author