Camere video pe holuri și în curte. Sistem de supraveghere de 9.000 de euro, în PMT

camere video

sursa foto: Arhivă

Clădirea de pe CD Loga, a Primăriei Timișoara, va avea un sistem de supraveghere video îmbunătățit. A fost semnat un contract cu o firmă din Pișchia, care va trebui să se ocupe de asta în următoarele două luni. PMT are, cel puțin teoretic, camere video, dar unele dintre ele nu funcționează sau chiar au dispărut.

În luna ianuarie, George Simion, însoțit de circa 100 de simpatizanți AUR, „descindea” în Primăria Timișoara, încercând, cel puțin la nivel declarativ, să ajungă în biroul primarului Dominic Fritz. Incidentul a făcut înconjurul României și s-a lăsat cu amenzi de circa 44.000 de lei pentru unii dintre participanți. Una dintre întrebările de la acea vreme a fost „cum au putut intra acei oameni nestingheriți în PMT, mai ales că sunt și camere video”. Teoretic exista un astfel de sistem de supraveghere, însă, în realitate, o parte din camere nu mergeau sau au fost chiar îndepărtate fizic de circa trei ani.

Fără să facă deloc tam-tam, Primăria Timișoara a căutat pe cineva care să-i facă un nou sistem de securitate. Și… l-a și găsit. În 12 mai a fost semnat un contract pentru „furnizarea de sisteme de securitate și implementare soluții proiect tehnic conform analizei de risc pentru clădirea PMT. Acesta are o durată de două luni și o valoare de puțin peste 46.000 de lei, cu TVA.

Unde se pun camere video

Contractul vizează „proiectarea unui sistem de supraveghere video, furnizarea și instalarea sistemului respectiv, pentru a asigura supravegherea video pentru PMT. Sistemul va cuprinde: dotarea cu camere video și suplimentarea subsistemului TVCI cu camere de interior, astfel încât să se asigure supravegherea următoarelor zone: zone de acces în clădire (interior), zona casierie, holuri, parcare exterioară”. Furnizorul „se obligă să asigure resursele umane, materiale, instalațiile și echipamentele”.

Firma care se va ocupa de acest aspect este RB Ecologic Consulting & Risk SRL, cu sediul în Pișchia, reprezentată de Cristian Bogdan Bejan. Societatea este înființată în 2012, iar administratorul ei a fost, până în mai 2020, „șef birou SSM PSI Administrativ și Pază” la Retim. Ca o curiozitate, sistemul de supraveghere al PMT are o valoare doar puțin mai mare decât amenzile date pentru scandalagiii din ianuarie.