George Simion a dat buzna în PMT, alături de șeful Noii Drepte Mehedinți. Forțele de ordine, zero reacție / UPDATE: S-a făcut dosar penal

George simion

Un protest autorizat în fața PMT s-a transformat într-un „desant” în instituția condusă de Dominic Fritz. În fruntea celor care au intrat la grămadă în clădirea de pe CD Loga 1 a fost liderul AUR, George Simion. Primarul Dominic Fritz a cerut anchetă la Poliția Locală și a solicittat o reacție din partea Jandarmeriei.

Vineri, 14 ianuaire, în fața PMT era autorizat un protest organizat de Florin Măneanu, președintele partidului Noua Dreaptă – filiala Mehedinți. Acesta a decis să protesteze față de actualul primar al Timișoarei, Dominic Fritz, reclamând „distrugerea Colterm” sau creșterea de taxe și impozite. Măneanu a candidat la primăria din Drobeta Turnu Severin, din partea Noii Drepte.

El a primit întăriri neașteptate, din partea … AUR. Mai precis, a lui George Simion, aflat în turneu prin țară, și a susținătorilor acestuia. Câteva zeci de oameni, unii în haine cu însemne de partid, au intrat în clădirea de pe CD Loga 1. Au ajuns până la etajul 1, unde au început să strige „Rușine! Rușine să vă fie!” și apoi au coborât, după ce George Simion nu a putut trece de șeful de cabinet Dan Reșitnec și city managerul Matei Creiveanu.

„În primăria asta a făcut domnul Fritz un haos de neimaginat. Angjajații nu mai știu ce să facă, pentru că le este frică de acest Fritz parașutat de nicăieri”, a spus Simion, în drum spre ieșire.

Fritz condamnă „asaltul bandelor lui George Simion”

„O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forță fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la primărie. Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent.

Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen. Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic, fără a pătrunde, prin violență, în Primăria Timișoara, în oricare altă primărie din țară, în instituțiile statului.

Cer instituțiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea și să îi sancționeze pentru a preveni repetarea acestui act, în altă parte. Am declanșat o anchetă la Poliția Locală, pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi, și mă aștept ca și la Jandarmerie să-și verifice procedurile”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Polițiștii au făcut dosar penal

Jandarmeria a anunțat că, deoarece nu are atribuții de pază a sediului Primăriei Timișoara, jandarmii nu au intervenit decât după ce au fost sesizați de… polițiștii locali care ar fi evacuat protestatarii! „Persoanele au fost identificate și urmează să fie sancționate pentru neportul măștii de protecție și tulburarea liniștii publice”, spune un comunicat al Jandarmeriei.

George Simion e în turneu prin județul Timiș și a anunțat că vrea să sărbătorească, la Timișoara, Ziua Culturii Naționale, alături de minoritățile din Banat. El a postat pe rețelele de socializare, vineri, și o fotografie în care apare alături de mitropolitul Ioan Selejan.

Pe de altă parte, polițiștii timișoreni s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violarea sediului profesional. Cercetările sunt făcute sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.