Calculatoare vechi, pentru lecții noi. Puteți da unor copii o șansă la educație

calculatoare

Calculatoarele vechi pot primi o viață nouă și pot ajuta niște copii să învețe. Dacă aveți așa ceva acasă, le puteți dona către Asociația Ateliere fără Frontiere, care își propune să le dea mai departe, în stare de funcționare, către 250 de școli.

Asociația Ateliere fără Frontiere continuă misiunea de digitalizare a educației din România prin platforma educlick.ro. Colectează, deci, și în acest an, echipamente IT care vor fi apoi recondiționate și donate către peste 250 de școli din România.

„Anul acesta, în 25 iunie, în parcarea magazinului Kaufland Cetate de pe str. Gheorghe Lazăr 26, Timișoara, are loc prima colectare de echipamente IT din cadrul campaniei «Semnează viitorul digital al educației din România». Timișorenii sunt invitați să se alăture acestei campanii și să aducă laptopuri și calculatoare uzate (inclusiv componente PC – mouse, display, tastatură etc.), care vor fi mai apoi pregătite pentru reutilizare de către adulții care provin din medii vulnerabile, în atelierul educlick, și donate școlilor care nu au calculatoare suficiente sau deloc pentru orele de informatică, sau copiilor care încă învață de acasă și nu au un calculator ce poate face față orelor online”, transmit cei de la Ateliere fără Frontiere.

Cei din alte orașe care doresc să doneze un calculator vechi pot accesa platforma educlick.ro și pot trimite prin curier sau poștă echipamentele IT sau pot trimite un e-mail AICI.